[]

Afrin Harekatındaki Tanklar

Sprey boyayla boyanmış graffiti gibi duruyor. Bunların NATO standardında dijital kamuflaj gibi bir şey olması gerekmiyor mu?




 
Bu akşam haberlerde görünce aynı şeyi ben de düşündüm...


  • malheiros  (22.01.18 20:25:56 ~ 20:32:53) 
Pardon da bir siz akıllısınız onu koskoca ordu düşünemiyor zaten.

Nerde ne kamuflaj kullanılacağı tahmini 1930 yılından beri belli (hadi 1940), ona göre seçim yapılıyor.
  • binder dandet  (22.01.18 20:40:36) 
Dijital kamuflaj, nati standardi gibi seyler duymadin sanirim.


  • redskull  (22.01.18 20:44:48) 
@redskull askerliğini yaptın mı?

Demek istediğim yapsaydın eğer bot bağlamanın bile bir standardı olduğunu ve bu standartların yönergelerle kayıt altına alındığını, her bir manevra durumunda hangi manevranın uygulanacagının kuralları olduğunu, kamuflaj standardının yüzlerce üst makamdan onaylanmış şekilleri olduğunu bilirdin.

Tabi sen fidan ektiysen paso....ona da askerlik dediysen...

Türk ordusu bu, araplara benzemez.
  • binder dandet  (22.01.18 20:46:23 ~ 20:55:58) 
Evet yaptim orada da askeri araclari milka inegi modunda spreyle boyayan uzman cavuslar vardi


  • redskull  (22.01.18 20:52:13) 
zaten spreyle boyanıyor, neyle boyanacaktı?

şablonları vardır bunun. o şablona göre boyanır. ha savaş koşullarında aceleden şablonsuz da yapılmış olabilir ama şablonun arkasında da zaten profesyönel bir hesap kitap yok.

başka bir araziye gönderileceği zaman da ona göre boyanır. bizim tankların (özellikle leopardların) çoğu trakya'da olduğu için yeşil kamuflajdı mesela. çöl kamuflajına geçildi.
  • antikadimag  (22.01.18 20:55:14 ~ 20:55:41) 
Oto boyaya gonderilmiyor zaten araclar. Sprey ya da fircayla kapi biyar gibi boyaniyor direkt. Ben de askerde arac boyadim.
Kamuflaja gelince, arazi sartlarina göre kamuflaj rengi seçiliyor.

  • stavro  (22.01.18 21:10:55) 
Öncelikle digital kamuflaj patternleri zırhlı araçlar için uygun değildir. Çünkü adı üzerinde dijital, organik değil yani. Sadaha kullanmak için elverişsiz.
İstisnai durumlar var, resmi geçitler için digital kamuflaja boyanmış tank ve hafif zırhlılar gördüm.
Çin ordusunun,
i.hizliresim.com
i.hizliresim.com
i.hizliresim.com

Bu da Meksika'dan
i.hizliresim.com

Ama sadece resmi geçitte kullanılır, aktif sahada tank veya başka herhangi bir zırhlı aracı dijital kamuflaja boyamak mantıksız. Çünkü sahada, tankları konuşlandırdığınız mesafelerde organik patternler yani sizin deyiminizle milka ineği gibi patternler gayet başarılıdır. Neden çok daha zor ve zaman alan bir kamuflaja boyamak için uğraşılsınki?

Bizde her bitki örtüsüne uygun renk ve desende araç kamuflajları için talimatlar ve şablonlar vardır. Onlara göre boyanır.
Tabi şöyle de birşey var, binlerce aracı kamuflaj boyamış ya da boyatmış uzmanların artık şablon koymadan göz kararı boyamaları da gayet mümkün. Daha pratik ve yine aynı sonucu alıyorsun, onun için sorun yok.
  • battal gemalmaz  (23.01.18 10:08:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.