[]

Youtube hakkında

Youtube'dan ünlülerin direkt resmî veya Vevo tarzı kanallarının dışında herhangi birilerinin yüklediği şarkılarını dinleyebiliyoruz. Tarkan diyelim mesela. Bir çok şarkısı başka başka hesaplar tarafından yüklenmiş Youtube'a.

Şimdi bu olay nasıl mümkün oluyor? Telifi ne zaman yiyorlar, para kazanmayı açtıklarında mı? Para kazanmayı açtıklarında Tarkan talep ederse videonun gelirlere Tarkan'a gidiyor, tamam; ama para kazanmayı açmazsak? O zaman sıkıntı olmadan orada durabiliyor mu şarkılar? Özetle bu şarkıların kaldırılmaması nasıl açıklanıyor?


 
Bildiğim kadarıyla bu eser sahibine kalmış durumda, iki seçeneği var:

- İsteyen istediği gibi kullansın ama parası bana gelsin.
- Benden başka kimse kullanmasın.
  • hayirsiz  (22.01.18 03:36:24) 
Bu iki durumda da kanala ceza veya uyarı geliyor mu peki acaba?


  • taktikmaktikyokbambambam  (22.01.18 03:39:36) 
peki bu arka fona albüm kapağının resmi koyulan şarkılar nasıl hâlâ orada duruyor? Bir ay sonra tekrar yükleme örneğindeki gibi mi?


  • taktikmaktikyokbambambam  (22.01.18 03:46:59) 
Evet, reklam alamıyorsun. Aldığın takdirde de gelirler ya eser sahibine gidiyor ya da uyarı geliyor. Eser sahibinin isteğine kalmış durumda.

Ayrıca (bkz: fair use)
  • cikmaz sokaktan cikagelen cocuk  (22.01.18 04:11:54) 
Bütün soruların cevapları şuradaki yorumlarda verilmiş gibi: teknoseyir.com


  • taktikmaktikyokbambambam  (22.01.18 14:02:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.