[]

operasyon

bu operasyonlar nedir? neden yapılıyor? bir anda neden çıktı? neden pkk değil de pyd'ye yönelik?




 
Pkk ve pyd farkli değil. Bir koridor oluşturulmaya çalışılıyor sınırımızda onu engellemeye çalışıyoruz. Bir anda çıkmadı önceden dillendirilimisti. Bir gece ansizin gelmedik birilerinin deyişiyle. Gerekli yerlerden(bence rusya) icazet alindiktan sonra başladık.


  • tociess  (21.01.18 17:38:22) 
Bu operasyonlar yapıliyor cunku koyunlarin dagilmasini önlemek, birarada olmalarını sağlamak gerek.


  • scheisskopf  (21.01.18 17:38:50) 
şeye şaşırdım. yani neden 6 ay önce olmadı mesela? olmasın tabii ki de ortada bir karışıklık da yoktu ondan şaşırdım.


  • nick bulamadim  (21.01.18 17:42:14) 
Her şey şanlıurfada iki polisimizin uykularında şehit edilmesiyle başladı. Bir anda ortaya çıkan bir şey yok.


  • 1adam  (21.01.18 17:51:04) 
1-pkk=pyd=ypg çünkü bunu böyle düşün.

2-abd-israil-suudi arabistan bölgede kendi kontrollerinde olan bir bölge kurmaya çalışıyorlar,yukarıda ki örgütlerde yerel taşeronlar,çok büyük silah yardımları yapılıyor,pyd'liler amerikan özel kuvvetleri tarafından eğitiliyor, işidden alınan kentler suudların yardımıyla yeniden inşa ediliyor.


*israil'in güvenliğini sağlamak,lübnan hizbullahının kontrol altına alınması ve israil'in genişlemesine direniş gösteren unsurların ortadan kaldırılması

*iran'ın bölgede ki etkinliğinin azaltılması
hizbullah-haşdi şabi gibi örgütlerin kontrol altına alınması

*ırak ve suriye petrollerinin türkiye suriye sınırından kendi kontrollerinde ki bölgeler üzerinden akdenize ve diğer sünni ülkelere ulaştırılması.

*suriye ve ırak üzerinde kurulan üsler ile iranın ve türkiyenin tamamen ablukaya alınması,şöyle düşün bu kürt koridoru kurulduğu zaman ortadoğu ile ticaretin(özelikle petrol ve doğalgaz) bu bölgenin kontrolünde olacak,gerektiğinde herhangi bir askeri operasyon yapma imkanın kalmayacak çünkü karşında terörist gruplar yerine düzenli bir ordu bulacaksın,karasal sınırının terör unsurlarına karşı çok daha savunmasız hale gelecek ,türkiye üzerinden giden doğalgaz ve petrol boru hatlarına alternatif yeni hatlar oluşacak ne önemli sebeplerden birisi budur.

*ekonomisi yer altı kaynaklarına dayanan rusya'nın ekonomik ve askeri anlamda etkinliğinin azaltılması,(bkz düşen petrol fiyatlarının rusya ekonomisi üzerindeki etkileri ve rusyanın kafkasya ve ortadoğu üzerindeki askeri üsleri)

*şu an yapılmasının sebebi abd'nin pyd'de desteğini artırarak devam etmesi(abd'nin verdiği silahların türkiye de pkk tarafından kullanılması ve doğu da yapılan operasyonlarda bu silahların ele geçirilmesi),yeni oluşturulacak suriye anayasasında masa da ki taraflardan biri olabilmek ve pyd'nin bu görüşmelerde yer almasını engellemek,abd tarafından uluslararası alanda pyd'ye meşruiyet kazandırılmaya çalışılıyor bunun önüne geçmek.
  • sealth  (21.01.18 23:23:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.