[]

Sosyal ağlar, az ve orta samimiyetteki insanlarla iletişim üzerine

Merhaba, aranızda elbet sosyal ağlarda hesabı olmayanlar vardır. Çok samimi olmadığınız insanlarla nasıl iletişimde kalıyorsunuz?

Konuyu biraz daha açayım. İş yerinizde olsun, okulda olsun denk gelince iki hoşbeş ettiğiniz insanlar vardır ama arayıp hal hatır soracak ya da hadi gel bir kahve içelim diyecek kadar yakın değilsinizdir. Atıyorum bir Facebook ya da Instagram hesabınız yoksa, bu tarz insanlarla ilişkiniz işten ayrılınca veya mezun olunca tamamen bitmiş oluyor. Aynı şekilde ortak ilgi alanınız olan bir etkinlikte biriyle tanışıyorsunuz ama telefon numarası alsanız bile telefonla iletişim kurmak daha ileri boyutta bir yakınlık gerektirdiğinden midir nedir numarayı aldığınızla kalıyorsunuz. Diğer bir mesele ise seyahat ederken tanıştığınız insanlar. Gittiğiniz bir yerde lokal insanlarla vakit geçiriyorsunuz ama o kadarıyla kalıyor. Bu bahsi geçen insanlarla bir yerden ekleşmiş olsanız bir şekilde birbirinizin hayatında ufaktan da olsa yer edinmiş ve genel yaşantısıyla alakalı bilgi sahibi olacaksınız ya da bir yerde denk gelme ihtimaliniz olacak yeniden.

Siz sosyal ağlarda olmayanlar, bu insanlarla nasıl tekrardan iletişime geçiyorsunuz?

Teşekkürler.

 
bunu çok yaşıyorum. geçemiyorum, iletişim orada bitiyor. instagram bunu bir nevi engelliyor ama o tür insanlar için de instagramı açık tutamam. bir karar ve tercih durumu oluyor.


  • pinkpeony  (21.01.18 15:22:26) 
şimdi zaten sosyal medya kullanmamanın nedeni bu tür paylaşımları yapmamaktan ve diğer insanları takip etmeyi sevmemekten geliyor. ben zaten bu şekilde bir etkileşime açık değilim ve bu şekilde her hangi bir paylaşım yapmayı benimsemiyorum.
peki nasıl iletişim halinde kalınıyor? ara ara mesaj atıyorum nbr? nasıl işler tarzında konuşmanın devamına göre zaten hadi bir şeyler yapalım veya yapmayalım şeklinde ilerliyor muhabbet.
sosyal medyada bu düzeni nasıl kuruyorsunuz bende onu merak ediyorum. her gördüğünüz fotoğrafa duruma hemen bi yorum bir şeyler mi yazıyorsunuz? böyle mi oluyor etkileşim?
  • dedim dedim de kime dedim  (21.01.18 15:26:01) 
Bu kişisine göre değişiyor.

Bazı insanlarla hiç görüşmüyorum, kimisi ise aklıma düşünce direk arıyorum ya da aramadan önce mesaj atıyorum. Konuşuyoruz, haber alıyoruz birbirimizden. Şöyle bir durum da var tabi.. Ortada bir çıkar varsa karşılıklı olarak; sosyal medyanın olmaması dert değil çünkü tanıdığının tanıdığı vasıtasıyla bir şekilde ulaşılıyor istenilen kişiye.

Arkadaş bağlamında sınırları net olarak çizdiğim için sorun olmuyor açıkçası. Şuan çevremde dost çekirdek kadro 2-3 kişi var mesela. Fekat tanıdık olarak bu sayı rahat 100'leri geçiyor.

Dışarıda tanıştığım insanla da muhabbetin güzelliğine göre değişiyor fekat tutum aynı. Muhabbet iyiyse arada sırada mesaj atılır, hal hatır sorulur konuşulur, bir irtibat olur seyrek olsa da. Ortada safi çıkar varsa iş görülür ve zamanla unutulur.

Ezcümle; çekirdek çevreyle iletişim kesintisizdir, bir durumdan haberdar olmak için sosyal mecraya gerek yok. Genel çevre için ise onların hayatındaki herhangi bir gelişme bende merak uyandırmadığı için bunun yokluğunu önemsemiyorum.
  • allegrezi  (21.01.18 15:58:30) 
İlişkimin bu seviyede olduğu insanlar zaten iletişim halinde olmak istediğim insanlar değiller. Çok istersem ararım ama o da gelmiyor çoğu zaman içimden.

Zaten sosyal medya kullanmamamın sebeplerinden biri de bu. Yakın olduğum birkaç kişi dışında kimsenin hayatını takip etmek ya da yakın olacak kadar sevemediğim insanlarla sosyal medya üzerinden bir muhabbet halinde olmak istemiyorum.
  • ms brownstone  (21.01.18 15:59:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.