[]

Almanca C1 sınavını geçebilmek

Hallo an alle, (almanca bilgim burada bitiyor)

Goethe'nin düzey belirleme sınavına göre güncel seviyem B-1.3. Amaç tam anlamıyla C1 seviyesinde olamasam bile bir şekilde C1 sınavını geçebilmek. İşle birlikte çok zor olsa da yine de hafta içi akşamları ve hafta sonları çalışmaya çalışıyorum.

Sıkıntım şu ki hala nasıl çalışmam gerektiği konusunda kendime bir yol haritası çizebilmiş değilim. Çok plansız programsız oluyor çalışmalarım. Tam olarak hangi kitaplara hangi kaynaklara yoğunlaşmam gerektiğini belirleyemedim ve bu konuda ciddi yardıma ihtiyacım var.

Almanca C1 sınavını geçmiş arkadaşlar varsa özellikle bu konudaki tecrübelerini aktarırlarsa çok sevinirim.

Viele grüsse

 
benim seviyem b2. goethe institut'de öğrendim.
kitap olarak sicher serisine bakmak lazım.
bir de sınava yönelik testler, ödevler veriliyor goethe institut de onlar çok faydalı oluyor.
bence bir şekilde kursa gidin, b1'den b2 olmak kursla birlikte 6 ay alıyor, yazılan makaleleri filan birinin okuması da önemli.

onun dışında kendiniz çalışacaksanız, sicher b2 alın ve üzerinden gidin. bir de gelbe kitabı var onun üzerinden de bir geçmek lazım.
  • cedex  (21.01.18 15:25:47) 
Oben?


  • mate soul  (21.01.18 22:35:22) 
neue gelbe diye bi kitap vardi lisedeyken onu kullaniyorduk, baya bi isime yaramisti. onun harici sinava hazirlik icin dökümanlar var deneme sinavi gibi, onlar is görebilir. kursa gitmeden sanki biraz zorlar gibime geldi bi de.


  • ben de  (21.01.18 22:50:58) 
DSD verdim lisede, yanlış hatırlamıyorsam C2'ye eşdeğerdi ya da C1. Bana sorarsan kesinlikle kursa gitmen gerekiyor. A-B kurlarını kursa gitmeden geçebilirsin ama C kurunu alman almanca bilginden ziyade sınav stratejisi ile alakalı bir şey.


  • roket adam  (21.01.18 23:40:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.