[]

son zamanlarda rap müziğin yükselişi

Sizce de böyle bir şey var mı? Özellikle dizilerde falan çok fazla rap müzik kullanılmaya başladı.
yoksa hep mi böyleydi, rap benim için mi yükseldi acaba baya dinliyorum çünkü.



 
rap sana yükseldi. yok öyle bi yükseliş, rap demek varoş demek, apaçi demek.


  • Photographer  (21.01.18 15:20:22) 
rap eskiden hayattan yakınma üstüne kuruluydu. şimdi eardrummers mike will falan modasıyla daha çok gazlamaya ve harekete geçirmeye döndü. black beatles mesela, önceden eminem hariç rap şarkılarının mainstream olması neredeyse imkansızdı. ama Mike WiLL Made-It işini iyi bildiğinden piyasanın arzuladığını çok iyi verdi. mesela türkiye'de rap dinleyicileri 13-20 yaş aralığının dışına çıkmazdı hiç, son dönemde ezhel tarzı sanatçılarla ciddi anlamda trend oluştu.


  • imacloud  (21.01.18 18:40:21) 
ülkede kıroluğun artmasından sebep.


  • tchuck  (23.01.18 10:33:24) 
sana katılıyorum. ben de rap dinlemeye başladım son 1 senedir. sadece son çıkan adamları dinliyorum ama.

rap müzik algısı farklılaştı insanlarda. kadıköy'deki ezhel konseri biletleri haftalar öncesinden tükeniyor. beraber elektronik müzik konserlerine gittiğim arkadaşlarım atık sıklıkla rap dinliyorlar. geçenlerde ablamlara gittik onlarda da "90 bpm" çalıyordu. ablamlar çok seviyormuş yeğenim de ezberlemiş falan.

sebebi de, bence rap müzik kendi içinde baya gelişti. artık o bildiğimiz ortaokul çocuklarına hitap eden ergen sinirli rap yok. daha farklı, ama farklılık tam olarak nerede ben de tam bilmiyorum. ama mesela şuna bak:
www.youtube.com
bu adam sinirli değil ki komik. artık rap şarkılarında geyik yapılıyor. bizi çeken yanı da bu zaten, eğlenceli işte.
  • istanbul kanatlarimin altinda  (23.01.18 11:19:22 ~ 11:20:31) 
rap değil elektronik müzik yükseldi, rap dünyada şuan müziğin zirvesinde en çok dinlenen en çok kazanan en popüler sanatçılar rap'çiler doğal olarak türkiyede de kıpırdanma oldu, rap demek elektronik altyapı demek zaten


  • docrivers  (23.01.18 12:20:18) 
hep Türkçe rap'e laf atılmış ama rap'e kıroluk diyen büyük cahildir ya bu konuda.


  • nıç  (23.01.18 12:34:31) 
Rap popa iyice yaklaşmaya başladı. Güzel beatler, birkaç ünlüyle düet, reklam derken baya yükseldi, dinlenebilirliği arttı.


  • noluyo yaa  (23.01.18 12:55:03) 
alt kültür (subculture) ürünü olarak doğdu, sonra popüler kültür ürününe dönüştü ve son olarak da kitle kültürü ürünü haline geldi. Kalitesi artmadı (bilakis düştü), genele hitap eder oldu.

Bu dönüşüm dünyanın kalan kısmında daha erken gerçekleşmişken Türkiye'de yeni yeni dönüşüyor diyebiliriz herhalde.

bunların dışında @imacloud +1
  • rahip janick  (23.01.18 13:01:49 ~ 13:09:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.