[]

abd'de doktora, ylsy, ülke seçimi

abd'de doktora kaç yıl?
5-6 yıl mı? 4 yıl mı?
doktorasını amerika'da yapan hocaların profiline baktığımda ve internette araştırınca 5-8 yıl arası buluyorum.
ama ylsy ile ülke seçeceğim için doktoranın 4 yıl olması lazım.
fransa, almanya, abd.
ve ek olarak bu ülkelerden ilk seçeneğiniz hangisi olurdu?

 
Son soruya cevap vereyim. ABD'de yapardım. Almancaya ya da Fransızcaya harcayacağım enerjiyi kendi alanıma harcardım. Üniversite belirtmemişsiniz ama dünya üniversite sıralamasında Almanya ve Fransa'daki üniversiteler ilk 50'den sonra listede görülmeye başlıyor. Hedefiniz büyükse ABD en iyi seçenek.


  • dissendium  (21.01.18 04:13:42) 
amerika'da çok çok iyiysen 4 yılda belki bitirirsin ama genelde iyiler 5-6 yılda, hocasına göre 7-8 yılda bitiriyor.


  • cedex  (21.01.18 10:00:23) 
Merhaba.

Ylsy ile gidecek olsam abd istemezdim zira gercekten yeterlik sinavi ve oncesindeki surec turkiye ile benzer bir sekilde ilerliyor. Stresle basa cikma yontemleriniz size yardimci olmadiginda veya tokezlediginiz anda yaninizda birisi yoksa zor zamanlar sizi bekleyebilir.

Ben almanya’da doktora yapiyorum. Doktora programim uc yil, uc yil icinde en az uc ilk yazarli makale sarti yazili olmasa da sozlu olarak var. Ya kendi onerdiginiz projede ya da danisman hocalarinizin projelerinde doktora tezinizi hazirliyorsunuz. Bol arastirmali, calismali gorece kisa bir surec olmasi sizi korkutmasin zira tez yazarken elinizin altindaki yaptiklarinizi dusununce zorlanmiyorsunuz. Gecen yil ortalama doktora mezuniyet suresi 3.17 yildi. Hatta soyle diyeyim, 40 yasinda ucuncu cocugunu doktoranin ikinci senesinde doguran bir arkadasim 4 senede tamamladi. Zor elbette ama imkansiz degil.

Ben tum bu tecrubelerime dayanarak, sizin alaninizdan bagimsiz, almanya’yi dusunmenizi onerebilirim. Simdiden kolayliklar ve basarilar diliyorum.
  • lamira  (21.01.18 11:12:12 ~ 11:13:54) 
Burada torpille hemen bir programa gireceksen Ingiltere'de parasiyla 3 yilda yaparsin bizim bina universiteleri gibi dusun. Hukuk okuyorsun ama okuyanla okumayan arasinda bir fark olmuyor. Diploman var sonucta torpille her turlu yere yukselirsin.

Ogrenmek istiyorsan ABD'nin iyi okullarina gideceksin. ITU ile Istanbul AVM Universitesi ayni degil.
  • Traveller  (21.01.18 11:20:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.