[]

Kedinizi kaç aylıkken kisirlastirdiniz?

1 hafta sonra 6 aylık olacak erkek bir kedimiz var; kısırlaştırma ile ilgili her kafadan bir ses çıkıyor. Çoğu yerde 6-8 aylik olduktan sonra kisirlastirabilirsiniz yazmışlar ama bizim veteriner 1 yaşına kadar bekleyelim diyor. Ben koku püskürtme olayını yaşamayı pek istemiyorum açıkçası, sırf bu yüzden erken kısırlaştırip sağlığına da zarar vermek istemiyorum.

Siz kaç aylıkken kisirlastirdiniz? 8 aylıkken kısırlaştırmak erken mi olur ki? Teşekkür ederim şimdiden herkese.

Kendisinin resmini de paylaşayım bari, minnacık halini burda görenler olmustu; bu da kocaman olmuş hali :) i.hizliresim.com

edit: kızgınlıga girdiğine dair herhangi bir belirti yok bu arada.

 
bizim veteriner 6 aylıkken kısırlaştırılır bir şey olmaz diyor. ama başka bir veteriner, idrar yolları milimetrik büyür, 1 yaşından erken kısırlaştırılırsa idrar yolları sorunu olur demişti. bu da riske atılacak bir şey değil. o yüzden erkek kedileri kısırlaştırmak için ne olur ne olmaz diye yaş doldurmalarını bekliyorum.


  • pide  (20.01.18 17:21:30) 
1 buçuk yaşındayken kısırlaştırdık. o zamana kadar azma belirtileri pek olmamıştı. birden başlayınca (işeyip sıçma evresine geçmedi çok şükür) kısırlaştırdık biz de. bence acelesi yok hayvan sürekli çiftleşme isteği göstermiyosa.


  • rayde  (20.01.18 17:22:20) 
6 aylık erkek kedim var, hemen hemen aynı dönemde doğmuş kedilerimiz. Bizimki malesef biraz erken ergenliğe girdi. 2 aydır koku püskürtme sıkıntısını fazlasıyla çekiyoruz.

Bizim veterinerimiz de dediğiniz gibi riske atmayıp mutlaka 1 yaşına kadar beklememiz gerektiğini söyledi. El mahkum bekliyoruz.

Soruya cevap : henüz kısırlaştırmadık
  • elon  (20.01.18 17:26:37) 
kedinin kısırlaştırılması için kızgınlığa girmesi beklenir öncelikle. ondan sonra kısırlaştırılır. 8 ay da normal bi süre.


  • nice tnetennba  (20.01.18 17:41:00) 
arkadaşım iki dişi kedisini 6 ay olduğu gün kısırlaştırdı.


  • sttc  (20.01.18 18:14:19) 
Irk kedilerin kızgınlığa girmesi daha uzun süre alabiliyor. Ben benimkileri (biri dişi biri erkek ikisi de sokak kedisi) 9 aylıkken kısırlaştırdım, hiçbir sorun yaşamadık. 6-8 ay normaldir operasyon için diye biliyorum ben de. Veterineriniz belki cinsi için uygun zaman aralığı 1 yaş sonrası vs olur diye düşünmüştür. Bilemedim.
İnternetten, özellikle yabancı sitelerden shorthair türler için kısırlaştırma tavsiyelerine bakın.

  • buff  (20.01.18 19:33:43) 
bizim veteriner de idrar yolları sağlığı için 1 yaşına kadar beklememiz gerektiğini söylüyor. riske atmayın derim.


  • slow like honey  (20.01.18 21:44:49) 
Tam 1 yaşındayken kısırlaştırdık. Doğum günü hediyesi olarak. 11 aylıkken filan çiş yapmaya başlamıştı. 1 yaşını bekledik. O kadar korkunç değil.


  • Lim5  (20.01.18 22:20:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.