[]

Muhabbet kusum gozumun onunde eriyor

Normalde kusla ben ilgileniyordum sicakta tutuyor yemini suyunu temizligini eksik etmiyordum. 2 aydir sehirdisindayim kuslar annem ilgileniyordu ama pek ilgilendigi de soylenemez. Eve bi geldim hayvanin sesi solugu kesilmis, oyle kabarik kafasini sirtina sokup uyuyor surekli. Tunegi falan pislenmisti her seyini camasir suyuyla yikayip kurutup yerlestirdim. Annem bi kac kere bahceye cikarmis sanirim hava alsin diye. Kizinca cani sıkılıyordu cikardim ben de falan dedi. Sanirim usutmus hayvan. Bide her zaman aldigim yem yerine daha ucuz diye gitmis bakkaldan uyduruk bi yem almis onu vermis yemini tekrar degistirdim.

cocukla ilgili sikintilarimiz; ilk geldigimde yesil sulu diskiliyor cok fazla yem yiyordu. Su an diskisi bembeyaz ama surekli su iciyor. Bunun sonucunda diskiladiginda altindaki gazete su dokulmus gibi islaniyor ama dedigim gibi yesil degil bembeyaz diskisi. Yemesi normale dondu. Hala keyifsiz her firsatte kabarip uyuyor. Daha bunlari yapali bi kac gun oldu ama onu boyle gordukce icim parcalaniyor. Yapabilecegim bir sey var mi baska yardimci olursaniz cok iyi olur :/


 
veterine götürsene.


  • elorelia  (20.01.18 17:14:26) 
hayvan üşütmüş ve ishal olmuş. en ufak bi cereyanda üşütüp ölebilirler, sıcak ortamda durması lazım. muhabbet kuşlarına bakan veterinerler oluyor, bi götürün isterseniz. yani anlattığınıza göre ölme riski çok yüksek hayvanın.


  • nice tnetennba  (20.01.18 17:19:27) 
Yollarda daha kotu olmasindan korkuyorum. İstanbulda onerebileceginiz iyi bir veteriner var mi acaba?


  • ceann deas  (20.01.18 17:29:34) 
ishalse patates haşla ver yemek kabına sadece onu koy ki yesin sonra 1-2 saat sonra yemde koy uzerinede az bi patetesi bırak ki yem+patates yesin, suluklarını kaynar suya sok biraz beklet ki sulukta mikrop varsa kırılsın, hatta suluğun o alt kapağını biraz kaynata bilirsin erimemesine dikkat et


  • eja  (20.01.18 17:32:15) 
Veterinere götüremiyorsanız acilen bir kuşçuya gidip derdinizi anlatın. Aynı durumu bu yaz ben de tecrübe ettim, kuşçunun verdiği vitaminle ertesi güne sapasağlam uyandı benimki.


  • lafıolmaz  (20.01.18 17:37:05 ~ 17:41:37) 
salatalık gibi şeyler vermeyin, zaten sulu şeyler bunlar. kabız olduğu vakit marul ve salatalık verilir. su içmesi lazım, veterinere gidemiyorsanız kuşçulara anlatın durumu. zaten sık rastlanan bi olay, kuş ölümlerinin büyük kısmı üşütmeden oluyor maalesef.


  • nice tnetennba  (20.01.18 17:39:52 ~ 17:44:10) 
istda nerdesiniz


  • oscar  (20.01.18 19:27:18) 
Suyuna kuş vitamini damlatmalısın, kulu götürmene gerek yok, kuş bilen veteriner bul. Vitaform vardı eskiden toz halinde, çay kaşığının ucuyla koyuyodum. Şimdi ondan bulamıyorum, sıvı vitaminler var onu da çok damlatınca sevmiyor kuş, yine minicik damlatıp veriyorum. Bulunduğu ortamda esinti olmasın, soğuk olmasın. Haşlanmış yumurta içi de veriyodum ben. Böyle her gün yemine suyuna sıcağına ihtimam göstererek bakarsan iyileşir, ama tedavi sürecine hemen başlamalısın.


  • snape i başından beri tanırım  (21.01.18 03:22:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.