[]

Istifa Sonrası Son Is Günü

Merhabalar,

Bir arkadaşım haftaya istifa etmeyi düşünüyor. Istifasini vermesinin ardından 2 hafta daha calisip ardından kullanmadigi 2 haftalık iznini kulanmayi düşünüyor. IK'dan bir calisana durumu acikladiginda, IK, arkadasimin son gün mutlaka is yerinde olması, kart basması ve birtakim cikis belgelerini imzalaması gerektiğini, bunun yasal bir zorunluluk oldugunu söylemiş.

Ilk sorum; gercekten böyle bir zorunluluk var mi?

Ikinci sorum ise arkadasim eğer bir noterde bir istifa dilekçesi yazsa, bu yazıda "calışma belgesini lütfen su adrese gönderin" gibi bir istekte bulunsa ve bu dilekçeyi is yerine gönderse, son gün ise gitmek zorunda kalmayacağı gibi calışma belgesinin kendisine gönderilmesini saglayabilir mi?

"Lan bu kadar kasacagina gidiversin son gün" dediğinizi duyar gibiyim, ama arkadaşın yeni is yeri Almanya'da oldugundan, yeni ise baslamadan 2 hafta öncesinde ev bulma vs. gibi isleri halletmek istiyor.

Yorumlariniz icin şimdiden teşekkür ederim.

 
belgelerin son çalışma günü imzalatılmak istenmesinin en önemli sebebi işçinin tüm yasal zorunluluğunu tamamladıktan sonra doldurması gereken yasal süreye uymayabileceği ihtimalini düşünmek. işçi imzaları attıktan sonra bir daha işe gelmeyebilir, resmi olarak ilişiği kesildiği için 2 haftasını doldurmayabilir. bu durumda işveren bunu noter aracılığıyla tespit edip tasdikletirse işçiye dava açabilir ama kimse bununla uğraşmak zorunda kalmak istemez, bu yüzden son gün beklenir imzalar için. karşılıklı güvenle alakalı biraz da.

tabii yıllık izin kullanacağı için arkadaşınızın gitmesine gerek yok. son gün kart basma olayında ik fazla kuralcı davranmış, yıllık izindeyken böyle bir zorunluluğu yok çalışanın. muhtemelen 2 haftalık sürecin anlaşmayla ayarlandığını belirtmek için işlerini garantiye almaya çalışıyorlar. arkadaşınız sonradan "ben o 2 hafta başlamadan önce işten çıktım, içeride yıllık iznim vardı onu ödemediler, çıkış tarihimi de yıllık iznimi kullanmış gibi gösterdiler" diyerek dava açmasın diye. oldukça zorlama evet ama olabiliyor böyle şeyler. ama mazereti geçerli arkadaşınızın; bir üst yetkiliye durumu anlatırsa çözülebilir.

işveren çalışma belgesini adrese göndermek zorunda değil, bunu sağlayan yasal bir süreç yok bildiğim kadarıyla.
  • Bruce  (19.01.18 20:27:10 ~ 20:30:50) 
oo bilmeyenler atıp tutmuş yine.

bruce +1

çalışma belegsini şimdi alamaz, şu süreden beri çalışıyor belgesi alır, o "çalışıyor belgesi" dir, ikisi farklı şeyler.

2 hafta sonra çıkışını versinler, ayrıca 2 haftalık izin ücretini de eklesinler, aynı hesaba gelir.
  • benaslinda  (19.01.18 22:04:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.