[]

kristal/silica kum değişim sıklığı

selamlar,

topaklaşan kumdan bıkıp silika deneyeyim dedim. baya da memnunum ama petshopdaki adam 3 hafta gider demişken bizim kumun 10 günde zamanı gelmiş gibi duruyor. kakaları hergün temizliyorum ama kutuya yaklaşınca baya çiş kokusu geliyor.

ne kadar zamanda değiştirmeli ve nasıl anlaşılır değiştirme zamanı?

 
Ben de kedim için silika kum kullanıyorum. Benim satın aldığım markanın üzerinde 1 ay dayanır vs gibi bir şey yazıyordu ama ona rağmen 2.haftadan sonra kötüleşmeye başlıyor bence ve ben genellikle 2 haftada bir rahatsız olup değiştiriyorum.

Aslında topaklaşan kum kedilerin sağlığı için daha iyi diyorlar ve o nedenle ben de silikadan toplklaşan kuma mı geçsem diye düşünüyorudum. Siz ise tam tersini yapmışsınız. Benim de bu konuda kafam epey karışık...
  • a day at the races  (19.01.18 13:19:14) 
benim de veterinerim silika'da biriken çişlerin daha çok bakteri yaptığını söylemişti zamanında, o günden beri iri taneli kum kullanıyorum. tuvaletten kaka ve çiş topaklarını hergün temizliyorum, haftada bir komple değiştiriyorum. kum kokusu biraz ağırlaştığında değiştirme zamanı geldi diye düşünüyorum.


  • rakicandir  (19.01.18 13:29:26) 
2 kedim var. büyük olanı 9 yaşında. 9 senedir silika kullanıyorum ve çok memnunum. sağlıksız olduğunu sanmıyorum, en azından bizimkliere bir şey olmadı.

ben ortalama 2 haftada bir değiştiriyorum. tek kedim varken 3 haftada bir değiştiriyordum. hatta eski evde salonda duruyordu kum kapları ve ona rağmen hiç koku olmuyordu. sizin kum markası kötü olabilir. en iyisi cat's pearls bence ama biraz pahalı. pro line biraz daha ucuz ve neredeyse cat's pearls kadar iyi.
  • istanbul kanatlarimin altinda  (19.01.18 15:11:13) 
paketlerin üzerinde 1 ay yazsa da hiç 3 haftayı görmedim ben . yıllardır silica kullanıyorum. topaklaşan kumu denemiştim kedim de rahatsız oldu patilerine yapıştı bütün eve yayıldı .banyoda duruyor kum kabı . hep dışarı saçıldı . bir hafta dayanamdık silika kum a geri döndüm hemen .
kakaları hemen temizleyince koku vs olmuyor . 2 haftada bir değiştiriyorum .

  • devilone  (19.01.18 15:15:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.