[]

Hasta sokak kedisine nasıl ilaç verebiliriz?

Kedi 4 gündür hem ciğerden öksürüyor hem de burnundan sürekli yeşil sümük akıyor. Muhtemelen kronik virüs taşıyıcısı. Rahat nefes alamıyor ve çok ürkek. Islak mama ile beslesem de hep kaçıyor ve çok yabani. Mamasına yaklaşırken bile tırmalıyor. Bu kediyi veterinere götürmek istiyorum ama çok yabani olduğu için güvenini sarsmaktan ve temelli kaçırmaktan korkuyorum. Kedinin kendini güvende hissettiği kutusu var ve oradan hiç çıkmıyor. Eğer korkutursam oraya bir daha girmez diye endişe ediyorum.Yemeğine katabileceğim bir ilaç var mı? Antibiyotik almadan toparlar mı? Kutunun içinde bile sürekli boğuk boouk öksürüyor. Yoksa gözü karartıp veterinere mi götürmek lazım tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilir misiniz? Çok teşekkürler şimdiden.




 
kutusu ile götüremez misiniz?


  • rn  (19.01.18 10:02:28) 
bazı veterinerlerin yakalama ekipleri var, böyle bir yolu deneyebilirsin. bir diğer öneri ise (bunu tabi veterinere danışman şart) yolculuklarda verilen uyku şeylerini mamaya karıştırıp çaktırmadan götürebilirsin, bu biraz garip bir cevap oldu farkındayım ama aklıma bu geldi.


  • rakicandir  (19.01.18 10:05:25) 
@rn kutusu olmaz da taşıma boxı var gerekirse onla götüreceğiz artık


  • neferkitty  (19.01.18 10:08:15) 
bizim veterinerin yaptigini anlatayim uyarlayabilirseniz. hayvan yakalama agiyla yakaliyor. tasima sepetini tam agin icine oturtuyor. dolayisiyla kacacak baska yeri olmuyor. boyle iki tane yabani kedi yakaladi. bunu kapali balkonda yapiyor ama. kutuyla beraber kapali bi yere alistirmaniz mumkunse olabilir.


  • pide  (19.01.18 10:47:07) 
bence şu aşamada veterinere gitmesi gerek. belki ödül maması gibi bir şeyle kandırıp sokabilirsiniz taşıma kabına-gimcat marka olanı çok seviyor kediler.


  • slow like honey  (19.01.18 11:31:12) 
Veteriner e götüremediğim yabani kedilerin mamasına günde iki defa azitro/ azro antibiyotik çocuk şurubu koyuyorum ben, bazen yaş mamada şurup kokusu alıp onu da yemiyorlar, o zaman ciğerin üzerine döküyorum.


  • hipopotamus  (19.01.18 16:07:54) 
Kediden haber var mi?


  • rn  (22.01.18 00:03:33) 
Kedi bayağı toparladı arkadaşlar mamasını verirken bile mamayı geri alacam sanıp beni pençelediği için yakalayamıyorum :D 1 haftadr sabah akşam besliyorum ama bir kez olsun dokundurtmadı yaklaşınca da pençe atıyor ama tavuk ciğeri filan yaptım ona. Tek iyi haber beni görünce yemek geldi diye kutudan çıkıyor sadece :D. Öksütmesi geçti ve sesi de açıldı bayağı. Islak mamasına bugün şurup koyup vericem yine de çok teşekkürler :)


  • neferkitty  (22.01.18 13:18:20 ~ 13:20:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.