[]

elektirik faturasi tip1-tip2-tip3

Bunlar ne anlama geliyor? Bizim fatura tip3 ve yüksek geliyor surekli. En uygun tarife hangisi?
Uedasa gidip değişim yaptırcam.

Teşekkürler.

 
@want2die'ın verdiği bilgi yanlış. tip1, tip2 ve tip3 serbest tüketici olup olmadığınızı gösterir.

Tip1: Serbest olmayan tüketici
Tip2: İkili anlaşma ile elektrik alan serbest tüketici
Tip3: Son kaynak tarifelerinden elektrik alan serbest tüketici.

Tip3 tüketici sınıfında iseniz, serbest tüketici olup herhangi bir elektrik dağıtım şirketi seçmediğinizden bölgenize bakan ana şirket üzerinden elektrik alıyorsunuz demektir. İsterseniz başka bir dağıtıcı seçerek taahhüt vererek daha ucuz elektrik alabilirsiniz.

Tek zamanlı veya üç zamanlı tarif ise daha farklı bir durum. Bunu faturada müşteri grubu kısmında bulabilirsiniz. Değişiklik yapmadıysanız muhtemelen siz tek zamanlı tarifedesinizdir. Yani tüm saatler için ayni birim fiyattan ödeme yapıyorsunuzdur. İsterseniz üç zamanlı tarifeye geçip elektriğin az kullanıldığı gece saatlerinde indirimli kullanımı seçebilirsiniz.
  • neyehbe  (18.01.18 13:24:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.