[]

Hamur yiyince mutsuz olmak

===> Bir süredir sağlıklı besleniyorum. Protein ağırlıklı, bol bol sebze içerikli. Baya kilo verdim bu süreçte.

===>Normalde hamur işi, fast food, tatlı vb şeylere düşkünümdür.Ama bu süreçte sağlıklı beslenerek çok daha mutlu olduğumu gördüm.Sadece kilo kaybıyla ilgli değil aslında bu durum. Zihnim daha açık, daha enerjik hissediyorum.

===>Bugün hafif kaçamak günümdü,pide yedim. Midemi acayip rahatsız etti.(bozuk değildi.).Sanki yiyince mutsuzlaştım ve midemin öğütmekte güçlük çektiğini, sanki bana ''oldu mu şimdi bu'' der gibi zorlandığını hissettim. Bu sağlıklı beslenme sürecimde bir kere daha bunu simit yediğimde yaşamıştım. Bu tür hamur işi şeyler sanki hareketlerimi yavaşlatıyor,yerken güzel ama yedikten sonra mutsuzluk hali.


===>Sizde de böyle oluyor mu merak ettim? Bu akşam mesela az biftek,brokoli salatası yedim.Midem çok rahat. Placebo değil tam olarak aslında bu. Ama tam olarak nedir ben de anlayamadım.Kaliteli bir yaşam için bu beslenme düzenimi sürdürücem gibi görünüyor.

 
aynen oluyor biraz psikolojik birazda midenin rutini ile alakalı bir durum.


  • basond  (17.01.18 21:53:02) 
“Alışmadık g..te don durmaz” durumu. Arada yapınca rahatsız eder, süreklileşirse rahatsızlık geçer.
Ama süreklileşmesin!
Hazır sağlıklı besleniyorken bozmayın derim...
  • deadwampir  (17.01.18 21:58:08) 
oluyor ama geçici, biraz daha hamurlu şeyler yeyince sağlıklı yaşam yalan oluyor, uyuşturucu gibi tekrar onların batağına düşüyorsun, bence zaafınız varsa mümkünse hiç yemeyin.


  • gezegen olan pluton  (17.01.18 22:05:53) 
Çok normal, vücut sağlıklı gıdaya alıştıktan sonra çerçöp yediğinizde bir şekilde tepki veriyor.

Ben de uzun süre karatay beslenmesi uyguladıktan sonra yazın tatilde emrivakiyle yöresel bir hamurlu şerbetli tatlı yedirdiler. Sonrasında yaşadığım baş dönmesi hâlâ aklımdadır. Yiyip hemen kalkmış olsaydık dengemi kaybedip düşebilirdim, resmen oturduğum yerde feleğim şaştı.
  • marjory  (17.01.18 22:17:20 ~ 22:18:23) 
Bağırsaktaki bakterileri biliyorsunuzdur. Çok sebze meyve yediğimizde bunları parçalayan bakteriler çoğalıyor. Dolayısıyla çöp yemekleri seven bakteriler azalmış oluyor. Bu sebeple uzun süre sonra kötü bir şeyler yeyince sindirmekte zorluk çekiliyor. Tersi de mümkün, uzu süredir kötü beslenenler sebze, et gibi şeyleri kolay sindirememeye başlıyor.


  • inawen  (17.01.18 22:18:44) 
Basit karbonhidratlar insanı çok yorar çünkü glisemik indeksleri yüksektir, yani hemen şekere dönüşürler ve kandaki şeker miktarını hemen yükseltirler ve dolayısıyla hemen insülin salgılatırlar, yağ yakmak da insülin fazla salgılanırsa zorlaşır. Bu insanı çok yorgun kılar. Ayrıca belki insülin direncin vardır ve devam etmektedir. Bi tahlil yaptırsan çok iyi olabilir.


  • yaren  (17.01.18 23:02:56) 
glutenle ilgili bir problem yaşıyor olabilirsiniz.


  • vedderbaug  (18.01.18 13:08:18) 
+1 gezegen olan pluton & +1 inawen


  • çaykovski  (18.01.18 13:12:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.