[]

2007'de ne oldu?

AKP ve Erdoğan'ın liberal politikalardan uzaklaşıp otoriter eğilimler göstermesini anlatırken 2007 yılından bahsediyorlar hep. Zamanında AKP'ye destek vermiş liberaller 2002 ila 2007'de AKP iyiydi sonra bozdu diyorlar özetle. 2007'de spesifik olarak ne olmuştu? O kadar çok şey yaşadık ki hatırlamıyorum artık hepsini. Teşekkür ederim.




 
  • cakabo  (17.01.18 16:38:59 ~ 16:39:43) 
Mobilde edit yok. Buradan yazayım: Yetmez ama evet denilen referandum 2010'daydı.


  • amortisman  (17.01.18 16:41:00) 
2007 de abdullah gül meclisde akpnin adayıydı. yeterli oy sayısına devlet bahçeli sayesinde ulaştı. bu süreçten sonra rte abdullah gülün partiden bağımsız hareket ettiğini gördü ve tek tek yol arkadaşlarını kovaladı. ancak türkiyeyi dolaylı olarak her daim kendine göre kriz yaşamaktan kurtaran devlet bahçeliydi. mhp ecevit koalisyonundaki hatalarının devamı olarak 2007 cumhurbaşkanlığı seçimine desteği ve 16 nisan referandumuna desteğiyle türkiyeyi kendince krizlerden kurtardı. sonuç olarak her krizi teğet geçen türkiye büyük bir krizde çok zorlanacaktır. sebebide devlet bahçelidir.
konu çok alakasız yerlere gitti.

  • mikahakkinen  (17.01.18 17:17:47) 
2007'deki cumhurbaşkanlığı seçiminde 367 mv olayı çıktı. E-muhtira AKP'nin ekmeğine yağ sürdü üstüne. Bu 'magduriyet' akp'yi seçimlerde acayip güçlendirdi. MHP'nin de meclise girmesiyle akp seçimlerde yeterli mv sayısına ulaştı. Öncesinde CHP meclise girmemişti. Mecliste 350 civarı bir mv vardı vs.

2008'deki AKP'nin kapatilma davasında kıl payı kapatilmaktan kurtulunca akp iyice kontrolü eline almaya başladı. Sonrası malum.

Ben 2002-2010 arası AKP'yi çok beğeniyordum açıkçası. Cumhuriyet tarihinin en iyi dönemiydi siyasi olarak bence.
  • efreet sultan  (17.01.18 23:53:36) 
2007'de erdoğan'ın gülen hareketiyle ilgili devlet kadrolarına gönderdiği ve belli noktalara bunların getirilmemesi uyarısı ve bunun sonrasında bu fetocular tarafından öğrenilmesi ile yeni bir sürece girildi. yani 2000'lerdeki bu koalisyon içerden bu yıllarda çöktü ve yarılma başladı.


  • osmanyueksel  (18.01.18 02:35:27) 
@osmanyueksel, 2011-2012lere kadar cemaatin adamlarini devletin icerisine yerlestirmeye devam ettiler.

su donem iyiydi bu donem kotuydu vs vs bu tarz seyler akp'den ayrilanlarin kendilerinin akp ile ortak olduklari donemi aklama cabalari olarak goruyorum.
  • ubi dubium ibi libertas  (18.01.18 02:57:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.