[]

Smart tv ses sistemi bağlama ile ilgili

Kullandığım tv de kulaklık çıkışı yok ve dahili hoparlör (2+1 mesela) bağlanmıyor. Tv de ki girişler 2,5mm girişli, kulaklık çıkışları 3,5mm oluyor.. Şimdi goo.gl şöyle bir dönüştürücü adaptör alsam bu şekilde 2+1 hoparlörü tv ye bağlasam ses alabilir miyim?




 
Problem sadece fiş ölçüsü ile olur.


  • John Bloor  (17.01.18 16:21:06) 
@john Bloor

Fiş ölçüsü derken nasıl yani tam olarak anlayamadım.
  • crna gora  (17.01.18 16:51:20) 
tv deki giriş ölçüsü ile elindeki hop. sisteminin fiş ölçüsü uyumsuz ise örnek verdiğin dönüştürücü ile olur, sorun olmaz demek istedim.

3,5'tan 2,5'a, ya da tam tersi.

Ama Smart tv de her türlü giriş çıkışın bol bol olması lazım. Model numarası ya da caps versen daha kolay yöntem de buluruz belki.
  • John Bloor  (17.01.18 16:58:16) 
LG 49uf6807 modeli.
Çoğu tv de bu giriş varken buna koymamışlar. Epey’de tv özelliklerinde kulaklık çıkışının olduğu yazıyor fakat tv de yok.

  • crna gora  (17.01.18 17:07:56) 
Tv deki girişler şu şekilde; hizliresim.com


  • crna gora  (17.01.18 20:45:27) 
arka panel bizdeki televizyonunkine çok benziyor,

hizliresim.com
şu resimdeki gibi scart'ın solunda ortası delik karemsi bi dalga var mı h/p out yazan?

varsa onun ortası kulaklık çıkışı oluyor, bi süre ben de algılayamamıştım nasıl çıkış alacaz bu aletten diye.
  • yuto  (17.01.18 22:37:08) 
@yuto

Hayır o bende yok. Scartın üstündeki küçük kare şeklinde bir giriş var. Optical digital audio out. Buradan ses almak gerekiyormuş. Zaten tv ayarlarını kontrol ettiğimde dahili hoparlöru bu bahsettiğim çıkışa bağlayın yazıyor. Bunun için anladığım kadarıyla optical digital audio kablosu ve dönüştürücü adaptör gerekiyor. Bu kadar zor ve uğraştırıcı olmaması lazım dahili bir hoparlörü tv ye bağlamak. 3,5 mm bir jak girişi koymayıp bunlarla uğraştırmaları çok saçma gerçekten.
  • crna gora  (18.01.18 02:38:42) 
evet çok saçmaymış gerçekten :/

bu durumda optikten analoga çevirici bi adaptör alman gerekiyor
urun.gittigidiyor.com
şu veya benzeri bi alet iş görecektir. veya şu aşağıdakilerden biri:
www.gittigidiyor.com
  • yuto  (18.01.18 15:27:17 ~ 15:29:40) 
Tekrar merhaba :P

TV'deki girişler 2,5 mm değil. Tos fiş dediğimiz giriş tiplerinden, ayrıca resimdeki renkli tos fişler çıkış değil, giriş fişleri.

yani bu girişlere harici bir cihaz bağladığında TV'den ses ya da görüntü alırsın bağladığın cihaza göre.

Ama sen elindeki bir Harici Hoparlör setini bağlamak istiyorsun anladığım kadarıyla, gerçi orada da "dahli hoparlör" diyorsun ama ya bilmediğim bir şeyden bahsediyorsun ya da yanlış yazdın.

Neyse, dediğim gibi Harici bir hoparlör seti ya da anfi vs bağlamak istiyorsan iki yöntem var senin için. Ya optical dijital çıkış ya da AV/SCART çıkışı.

Bağlayacağın diğer cihazda da optical dijital giriş varsa burayı kullanmak mantıklı, ama yoksa dönüştürücü gereksiz olur. Çünkü sinyali yine eskisi gibi alacaksın.

Sen en güzeli scart çıkıştan ses sinaylini almalısın, scart girişinde hem girişler hem çıkışlar olur. Ya buna uygun bir kablo alacaksın ya da çok basit şekilde kendin yapacaksın.

Hemen bakıyorum hazırı var mı diye?

Ahan da hazırı varmış tahmin ettiğim gibi, hem de 5 TL. Kargosu da 5 TL ama;

urun.gittigidiyor.com

Yol üstündeki bir milyonculara bir bak, varsa belki kargo parasından yırtarsın.

Elinde fazla scart kablo ve 3,5 fiş olan bir kablo varsa kendin de yaparsın.

Kendim yapıcam dersen onu ayrı anlatırım.
  • John Bloor  (18.01.18 17:31:58) 
@ John Bloor

Öncelikle yardımınız için teşekkürler.
Evet yanlış yazmışım, harici hoparlör olacak.
Dediğiniz tv deki girişlerin farklı olduğunu, benim yapmak istediğim şekilde olmayacağını sonradan anladım.
Ayrıca kullanmak istediğim hoparlörde optical giriş yok. Buradan ses almak icin hem optical kablo hem de dönüştürücü almam gerekecek.
Bunun dışında bahsettiğiniz scart girişten ses almak mümkün mü? Musteri hizmetleriyle görüştüm sadece optical girişten ses almamın mümkün olduğunu söylemişti.
  • crna gora  (20.01.18 19:16:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.