[]

PTT’den paket alma oyunu

AliExpress’ten kargom gelmiş ama evde kimse yok diye kağıt bırakıp gitmişler. Şimdi paketi almak için bizzat benim gitmemi istiyorlar. Eşim 2 kez gitti, noter vekaleti getirin demişler dalga geçer gibi.

Sorular:

1) Bu paket PTT şubesinde kaç gün/hafta beni bekler?
2) Nasıl alabiliriz?

PS: Kendim alamıyorum, mesai saatlerinde eve 50km uzaktayım. Bu şube cumartesi çalışan bir şube değil.

Şimdiden teşekkürler.

 
Kızmaya gerek yok, eşinizin görmemesi gereken bir şeyinizi teslim etseler daha büyük sıkıntı.

Çinden geldiğine göre masrafına katlanıp da geri göndermezler, orada bekler ama yasal süreç nedir bilmiyorum.
  • John Bloor  (17.01.18 16:24:38) 
bahane uydurmak yerine gidip kendin alacaksın. 1 gününü veya yarım gününü feda edeceksin o pakedi oradan alacaksın. yoksa yatar birkaç gün sonra da bulamazsın.


  • tragedystreets  (17.01.18 16:42:22) 
daha önce ptt'den arkadaşımın nüfus cüzdanının fotoğrafı ile kargo almışlığım var. o kargo da yurtdışından gelmişti. bence bu yöntemi bir deneyin. olmazsa gider kendiniz alırsınız.


  • tarafsizbolge  (17.01.18 16:49:17) 
göndermezler diyen olmuş ama gönderirler valla affetmezler. zar zor işi gücü ayarlayıp gider de bulamazsınız sonra o yüzden çok bekletmemekte fayda var. birden fazla çalışan varsa diğer görevliler ile şansını deneyebilir eşiniz. yasal olarak yaptıkları doğru tabi ama ben kız arkadaşıma gelen paketi bile aldım kaç defa hem ptt'den hem kargo şirketlerinden ki doğal olarak soyadlarımız falan da farklı. biraz görevlinin suyuna gitmek işe yarayacaktır.


  • nrmnm  (17.01.18 16:50:19) 
noter vekaleti getir diyen adam sanki her işini usulüne göre yapıyor.


  • nickini degistiren yazar  (17.01.18 18:16:46) 
Bu duyuruda duyuru acanlari gommeye merakli tipler neden bu kadar cok? Sanirsin hepsi birer otorite mevzuyla ilgili, ahkam kesiyorlar..

Arayabilirsin subeyi en garanti yol olarak, fikir alip bilgilendirirsin konuyla ilgili. İmzanin bulundugu, gonderiyi esinin almasini onayladigin kagidi nufuz cuzdani fotokopinle gotururse esiniz(nufus kaydi da ekleyebilirsiniz e devletten cikarmasi basit) onceden de aramaniz kaydiyla gonderi teslim alinabilir.
  • brkwashere  (17.01.18 18:37:07 ~ 18:48:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.