[]

Öğrenci için ingilizce film ve öğrenme yöntemi sorusu

Genç 10. sınıfta okuyor. İngilizce düzeyi 11. sınıf belki viraz daha ileri. İnternette ingilizce olarak yazıştığı arkadaşları, gruplar var.

İngilizce yönünde ilerlemeyi düşünüyor. Yurt dışı eğitimi için sınava girmek istiyor. Sınav bu ay sonunda olacakmış.

Öğretmeni 11. ve 12.sınıf testlerinden vermiş, 11'i çözerken gözlemledim cümleleri anlıyor, kelime eksiği var

Bi alıştırma kitabı vardı 11. sınıf içinmiş, deyimler, farklı alanlarda kullanımları vb. bilgiler vardı. O kitaba bir iki baktı, kapatıp yana koydu. Çekmedi veya zorlandı sanıyorum. "bunlar kolay" deyip 11. sınıf testlerinden çözmeye başladı.

Çizgi film izlerdi şimdi yeni yeni film izlemeye başladı. Açlık oyunlarını bitirmiş bir iki film daha söyledi hangileriydi unuttum. Filmleri türkçe izliyormuş. İngilizce olunca anlamadığını söyledi. Filmleri ingilizce dil ve ingilizce alt yazıyla izlemesni tavsiye ettim.

Basit ve anlaşılır dil kullanılan film tavsiyeniz olur mu? Marvel, fantastik, bilim kurgu ilgisini çekecek yapımlar.

Çalışma yöntemleri, siteler, sözlük... ingilizce öğrenmesine yardımcı olabilecek tavsiyelerinize talibiz.

Kelime pekiştirmek için tatoeba.org sitesini not almıştım. Önermeyi düşünüyorum, belki sizde daha güzel kaynaklar vardır diye önermeden sorayım dedim.

 
Yurtdışında okumak için sınav dediğiniz hangi sınav? 10. sınıf ise PSAT olabilir. Ya da coşup SAT alıyordur fakat ikisi de vocabulary konusunda zorlar bir öğrenciyi, öyle Türkçe kaynaklardan falan çalışarak çok fayda sağlayamaz, neticede kolay da bulmuş zaten.

O yaş grubu çocuklarda çılgın bir distopya hayranlığı oluyor: Açlık Oyunları serisi, Divergent serisi, Maze Runner serisi, ve ismini hatırlayamadığım bir sürü serinin kitapları ve filmleri var. Kitapları İngilizce okusun, filmleri de İngilizce sese İngilizce altyazıyla izlesin.

Ben contextten bağımsız kelime çalışmayı pek faydalı bir aktivite olarak görmüyorum, ama illa öyle çalışacaksa internette websitelerinde veya kitap olarak “en sık cıkan SAT/ TOEFL/ IELTS kelimeleri” gibi şeylere bakabilir. Benim ÇOK sevdiğim bir kitap var Vocabulary For The College Bound Student diye. Kelimelerin latince veya yunanca kökleri, ekleriyle vs anlatıyor. Sevmeyen veya o kökleri öğrenince aklı başından gitmeyen öğrencim olmadı şimdiye kadar.

Aklıma bunlar geliyor öğle arasında, sonra güncellerim artık.
  • sopiro  (17.01.18 13:23:49) 
filmden ziyade dizi olarak arrow, the flash, supergirl gibi dizilerin dili müthiş kolay. ilgisini de çekiyor madem böyle marvel fantastik şeyler, bence gayet keyif alır. ingilizce altyazılı izlemesine bile gerek olmayabilir onları hatta.


  • vedderbaug  (17.01.18 13:34:41) 
lost'un dili mesela çok basit. lost izleyebilir. konuşmalar gayet anlaşılır.
harry potter serisini izleyebilir.

  • dilemma of subscribtionability  (17.01.18 14:02:19) 
@sopiro, teşekkür ederim öncelikle.
Gireceği sınav, liseler için öğrenci değişim programı sınavıymış. Kendi bulmuş.
www.wcepturkey.org
Sözlük önerini hemen iletiyorum. Öğrencilerden onay alan sözlük bulmak çok iyi oldu. Ben ingilizce-ingilizce önermiştim ama erken mi acaba diye emin de olamadıydım.
Filmleri de ileteceğim tabii:)

Kız kelimeleri google'a soruyor. tureng app. önerdim. uygun mu?

Artı olarak karşılaştığı kelimeleri cümle içinde kullanmasını söyledim. Farklı cümlelerde okumasının pekiştirmeye yardımcı olacağını düşünüyorum. Bu yöntem hatalı mı olur?

Mesela 1 sayfa test ( 10 soru kadar) çözerken 15 civarı yeni kelimeyle karşılaştı.
Kelimelerin yanlarına türkçesini yazdı. O kelimeler orda kalmasın hafızasına kaydolsun diye ek çalışma yapılmalı mı yoksa karşılaştıkça tekrar etme yöntemi mi daha iyi?

@vedderbaug, dizi izler misin diye sormuştum, "bilmiyorum ki, hiç izlemedim" dedi. İlgisini çekecek dizi olursa izleyebilir gibi. Önerdiklerini ileteceğim. Çok teşekkürler.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (17.01.18 14:13:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.