[]

bitcoin sitelerinde bi güvenlik önlemi önerisi

Mesela binance'da üyelerin hacklenme olasılığını düşürmek için kullanıcının binance'a belirttiği btc numarası dışında hesaba btc göndermenin kapatılması yapılamaz mı? yani opsiyonel olacak üye binance'a bir btc hesap numarası girecek ve o hesap numarası dışında başka hiçbir hesaba btc gönderilemeceyek. sadece kullanıcı istediği zamanlarda belirli güvenlik adımlarını geçip farklı bir hesap no ekleyebilecek. yani üye bunu istediği zaman açıp kapayabilecek. bunun için google authenticator gibi bir uygulama kullanılabilir mesela. hacker hesaba girdiği zaman farklı bir hesaba btcleri gönderebileceği bir adreste olmayacak ve oluşturamayacak. binance'a yeni bir btc numarası girmek için google authenticator gibi bir uygulamayı kullanmak gerekecek. nasıl fikir? umarım anlatabilmişimdir.

örneğin bahis sitelerinde sadece kendi adına para çekme işlemi gibi düşünün. tam olarak öyle değil ama benziyor.


 
Binance'i bilmiyorum ama oyle zaten cogu yerde. Bir cuzdan tanimliyorsunuz sadece ona gonderiyor, yeni bir cuzdan ekleyebilmek icin bazi adimlardan geciyorsunuz.

Hatta daha ilerisi mesela IP tanimliyorsunuz sadece o IP adresinden erisim yapiliyor hesaba. Erisim icin saat araligi gibi kisitlamalar da mevcut.
  • crown  (17.01.18 00:45:26) 
@crown hangi siteler? ben binance ve kucoin sistemini biliyorum ikisindede böyle bir şey yok. yani bu söylediğim yapılsa btc siteleride rahatlamaz mı?


  • xu  (17.01.18 00:47:21 ~ 00:47:33) 
yahu zaten google auth var, gecmek icin telefonunu ele geçirmeleri lazım.


  • binder dandet  (17.01.18 00:51:10) 
Bitfinex dedigim gibi mesela.

Btc siteleri rahat zaten, butarz detaylar angarya onlar icin. Banka degil ki kullanici zararindan sorumlu olsun.
  • crown  (17.01.18 00:54:35) 
kraken bu şekilde.


  • sta  (17.01.18 01:04:51) 
BTC sitelerinin birçoğunun güvenlik adına önlemleri google auth ve SSL sertifikası basmaktan ibaret. Güvenlik kaygıları yok zira resmi bir makam değiller, dolayısıyla paranızın kaybolması ya da kaybolmaması kimsenin umrunda değil. DÜnyanın en büyük Btc borsası MtGox'un başına gelenleri okumanızı öneririm.

Özellikle Türk borsalarını patır patır patlatacaklar yakında, çok basit çalışıyorlar çünkü.
  • roket adam  (17.01.18 01:18:20) 
Çok naifsiniz. Borsalar patladığı zaman devasa cüzdanlar boşaltılıyor, kimse sıradan bir kullanıcının üç kuruşluk hesabının peşine düşmez. Bkz mtgox bkz btce ve cüzdanları boşaltılan diğer borsalar.


  • catch the arrow  (17.01.18 01:52:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.