[]

Laptop tavsiye. Intel i5 - i7 işlemci çok fark eder mi?

Tez için ve genel basit program kullanımları için laptop bakıyorum.
Kasası ince touchpadi güzel ve özellikle de hızlı olmasını istiyorum. Playstation var ekran kartı önemli değil. Ssd olması çok mu önemli? Bütçe sıkıntı değil ama 2500 3000bin arasını kafamda belirledim. Tavsiyeleriniz nelerdir?
Pratik olsun diye bu olur mu? m.n11.com
İ5 i7 çok fark ediyor mu?
m.n11.com
m.n11.com

 
i7 tercih etmene gerek yok senin kullanim amacin icin.
ssd tercih ederdim, yada sonradan kesinlikle upgrade ederdim. hayat kalitesini arttiran birsey ssd, o derece iddialiyim

  • jedilance  (16.01.18 23:36:34) 
daha önce de yazdım yine yazayım. İkinci el core duo işlemcili 300-500 tl ye bir tane alırsan tez vb. işlerin onda da sorunsuzca yapılır. Parana yazık. Bu meblağı vermene - hiç-gerek yok. Yine bu sıradan işler için ssd ye de gerek yok.


  • 1adam  (16.01.18 23:40:34) 
1adam +1

550 civarina ikinci nesil i5'li alinabilir ssd de takilirsa dediginiz isler icin hiz acisindan hicbir fark olmaz
  • qazwsx  (17.01.18 00:17:25) 
İki tane laptop var askında birisinin ekran kırık i5 işlemcili (2011)diğeri core due ama baya yavaşladı batarya bitti(2009). Açılma kapanma indirme resim atmada hemen işlem yapacak hızlı pc olsun istiyorum. İkisini birleştirsem mi acaba?


  • intihar etsem de kendime gelsem  (17.01.18 00:26:19) 
Ekranı kırık olanı tv ye bağlayabilirisin uygun ara kablo ile. Bataryası biten için yeni bir batarya alamayacaksan prize takılı olarak kullan ama yapacağın işlemlerde veri kaybı olmaması için sık sık dosyayı kayıt edersin. Yine core duolu olan için ram yükseltme yap. (2gb ise 4 gb yap) . Yine mesela Win10 yada win8 kurulu ise Win7 home basic yükle.


  • 1adam  (17.01.18 00:55:50) 
F/P olarak i5. Bunun ysninda kac ghz hiz oldugu da onemli.
Hizli olsun istiyorsan hdd degil ssd al ek olarak.

Ekrani kirilan laptop 200 tl rahat tamir edilir. Digerini de sat onun parasi ile ssd al.
  • imelih  (17.01.18 02:56:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.