[]

2. yabancı dil öğrenmeli miyim?

Uluslararası bir şirkette çalışıyorum. Müşterilerin yüzde doksanı yabancı. İngilizce konusunda genellikle sorun yaşamasam da hızlı konuştukları için native speakerlar karşısında konuşulanı anlarken sıkıntı yaşadığım olabiliyor. Konuşurken de bazen takıldığım oluyor haliyle. Yine de öyle ölümcül bir sorun yaşamadım şimdiye kadar. Üzerine gitmek istesem de bu eksikleri kapatmak için çok da motivasyonum olduğu söylenemez. Onun yerine yeni bir dil öğrenmek daha çekici geliyor. Yenisini öğrenmek için de önce ötekini mükemmel hale getirmem şart mı?

Yeni bir dil öğrenme isteme amacım da şu: fırsat çıktığında ilgili ülkeye gidecek olursam cepte biraz bir şeyler olsun istiyorum.


 
Yurtdışı fırsatının hangi ülkeden gelebileceğini öngöremiyorsanız yeni bir yabancı dil öğrenmektense ingilizcenizi mükemmel hale getirmeye çalışmanızı tavsiye ederim. Dünyada ingilizce bilme oraları giderek artıyor yani ikinci yabancı dil ihtiyacı giderek azalıyor. istatistikleri basit bi google aramasıyla bulabilirsiniz. İkinci yabancı dil için çok hevesliyseniz boş zamanlarınızda duolingo üzerinden öğrenmeyi deneyebilirsiniz.


  • hohoho  (17.01.18 01:10:21) 
öğrenmeyi hedeflediğiniz dili ingilizce üzerinden öğrenin, mükemmelliğe daha da yaklaştırsınız.


  • michonne  (17.01.18 01:10:52) 
Micjonne'nin dediğini ben yapmaktayım. İngilizce gramerim her gün daha da iyileşiyor. Çok iyi anlar ve akıcı konuşurum ingilizce ama okulda öğrenmediğimden gramerim zayıftır. Şimdi ikinci dili öğrenirken ingilizce bazı çekimler de aradan çıkıyor.


  • bos gezenin bos ustasi  (17.01.18 01:59:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.