[]

Cümle sonundaki isimlerden önce virgül

Türkçe'de cümle sonundaki isimlerden önce virgül konmaz mı? Tdk'nın sitesinde noktalama işaretleri bölümündeki virgül kısmında "Hitap için kullanılan kelimelerden sonra konur" deniyor fakat cümle sonundaki hitap için kullanılan kelimelerden önce olur mu, olmaz mı gibi bir bilgi yok.

Mesela:
Bugün gelelemeyeceğim, anne. Bugün gelemeyeceğim anne.

Nedense gözüm virgüllü haline alışmış. Fakat böyle bir kural olmadığı gibi anladığıma göre böyle bir "gereklilik" de yok. Bilgisi olan var mı?

 
gerek yok. gerek yoktan ziyade yanlış bence. çünkü hitaptan sonraki virgül es vermemiz gereken o kısa an için.

anne, çantanı aldın mı? (okurken ve konuşurken kısa bi an bekleniyor. sanki anne uzakta da sesleniyormuşuz gibi.)
çantanı aldın mı anne?
  • elorelia  (16.01.18 15:28:11) 
Yayınevleri öyle kullandığı için gözünüze öyle geliyor. Bence saçma, zaten öyle bir kural da yok Türkçede ama herkes bu şekilde kullanıyor kitaplarda.


  • inawen  (16.01.18 16:43:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.