[]

kahve çekirdeği çektirme- tchibo

merhabalar,
tchibo'dan bir kısım çekirdek kahve aldım, bir kısmını french press'ime göre çektirdim, bir kısmını "hangi kahve aracını alacağımı bilmiyorum, alınca çektiririm" diyerek çekirdek halinde aldım.

Sonra gittim, filtre kahve makinesi aldım. Sonra gittim, "merhaba, ben bu çekirdekleri kağıt filtreye göre çekilmesini rica ediyorum" dedim, tchibo görevlisi "çekemiyoruz yannız. böyle bir servisimiz yok" dedi.


biliyorum kahve çekimi hizmeti vermediğini, öyle bir fiyatlandırma olmadığını. ama bu durum saçma değil mi şimdi? ne yapacağım ben bu çekirdekleri?

ayrıca ben çekirdek sahibi olduğum için mi saçma geliyor, sizce nasıl?

 
hocam git starbucks'tan falan rica et çekerler. tchibo'da çeker aslında, çekirdek alınca dükkanda çektiriyoruz biz sonuç olarak.


  • giovanne  (16.01.18 13:20:00) 
oradan aldığına dair elinde bir fiş fatura varsa çekmek zorunda. eğer yoksa bile kibarca söylediysen çeker -di... demekki gidip bunu çekin lan falan dedin :)))


  • Tears of Devil  (16.01.18 13:20:20) 
tchibo terbiyesizlik yapmış.
Sonuçta satın aldığınız anda yada sonrasında ne farkeder sanki?

Şikayet etmelisiniz bu durumu bana kalırsa.

Çekirdekleri bütün tchibolarda çektirirsiniz aslında. Olayı anlatırsanız yardımcı olurlar, ya siz anlatamadınız, yada anlamak istemedi o kişi.
  • zentiva  (16.01.18 13:23:06) 
yani tabii bir yerde onlar da haklı. art niyetli insanlar bunu çok güzel kullanabilir. sizin yapabileceğiniz tek şey rica minnet biraz daha zorlamanız veya kahve öğütücüsü olan birine rica etmeniz. ya da kendiniz almanız.


  • kablelvuku  (16.01.18 13:24:44) 
oradan satin aldiginizi soylediniz mi? bence bu bilgiyle cekmeme olasiliklari oldukca düşük. ha yine mi cekmiyor başka şubeye gidilebilir. ikinci secenek satin aldiginiz yerde sesinizi bi ton yukselterek durumu teshir etmek. tavirlari degisecektir:)


  • her giriste sifresini unutan adam  (16.01.18 13:30:54) 
tchibo'nun uygulamasi bu sekilde. ben de denk gelmistim bir seferinde. hatta daha soormadan onlar soylemisti sonradan getirirseniz cekmiyoruz diye.

herkesin kafasina gore gelip cekirden cektirmesine engel olmak icin olabilir bu sistem. bir de siz burden aldim deseniz de emin olamazlar. thico paketinin icine starbucks koyup gidebilirsiniz. o zaman da onun tadi kendi cekirdeklerine karismis olur ve almanlar biraz daha hassas saniyorum bu tip konularda.

tavsiyem sinbo'dan 40tl'ye ogutucu almaniz.
  • jimicik  (16.01.18 13:46:46) 
Çekmiyorlar..

Git Starbuckstan bi paket çekirdek kahve al. Çektir, sonra içine bu çekirdekleri koy. Ay bi kısmı çekilmemişti çeker misiniz de, onu da çeksinler.
  • lcha  (16.01.18 13:48:59) 
2 şubede denedim, bir de arkadaşıma sordurdum (acaba ben mi yapamıyorum diye) (olumsuz cevaptan habersizdi o da, nötr gitti sordu yani)
Fİş/ fatura olaylarına hiç girmeden, tchibo paketindeki (açık çekirdekleri koydukları bej paket var ya) kahveyi çektirecektim, aldığım gün değil, 2 hafta oldu alalı işte.

* Bi tanesi dedi ki, "ben bunun tchibo kahvesi olduğunu nereden bileyim, belki içine başka koydunuz?"

açık çekirdek kahve alıp, onu değiştirip, gidip çektireceğim olasılığına karşı bir prosedür yazılmış olabilir mi acaba?

* o kişinin anlamak istememesi değil benim uğraştığım şey, markanın böyle şeyleri adamın insiyatifine bırakmaması -_-

* öğütücü almak istemiyorum, boşuna bir alışveriş olur.

* "art niyetli insanlar kullanabilir" / "herkesin kafasina gore gelip cekirden cektirmesine engel olmak icin" - evet, ama yani :) bilmiyorum, ben zahmet edip ikinci kere gitmişim mağazaya, ve beni bu şekilde geri çeviriyor.

Bu resmen müşteri kaybetme stratejisi.

alman markası olduğu için keskin prosedürlere pay veriyorum ama ülke uyumunu da gözeteceklerini sanıyordum, sevdiğim bir markaydı ayrıca :(
  • neynep  (16.01.18 14:22:35 ~ 14:27:36) 
Tabi ki saçmalık. Öğütülmüş kahve çok çabuk bayatlar, dolayısıyla alır almaz koca paketin tamamını öğütmek doğru değil. Günde bir fincan içsen bir paket kahveyi bitirmen 1 ay sürer. Öğütme süreci birkaç saniyeden ibaret, çuval çuval kahve öğütmüyoruz.

Starbucks'tan kahve alıp daha sonra Tchibo paketine koyup bir de öğütmeye kaç kişi götürecek? Starbucks daha yaygın, bence bunun tersinin olması daha muhtemel. Starbucks'ta böyle bir durum olmuyorsa Tchibo'da hiç olmamalı.

Aksiyon: Web sitesi üzerinden şikayet etmeni öneririm, en azından uygulamalarının saçmalığını anlamış olurlar.

Çözüm: Starbucks bu konuda çok sorunsuzdur tavsiye ederim. Düzenli kahve tüketiyorsan öğütücü almanı öneririm, çok işe yarıyor.
  • Lethe  (16.01.18 14:40:10) 
50 liraya sözen el değirmeni al, rahat et.
yaklaşık bir aydır kullanıyorum ve kahvenin tadı güzelleşti resmen. çekildikten sonra gerçekten kısa sürede bayatlıyormuş kahve. önceden bunu söyleyenleri pek sallamıyordum ama doğruymuş.

  • d e j i n  (16.01.18 18:31:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.