[]

Kanada

Size direkt copy-paste bir soru soruyorum. Yardımcı olursanız çok seviniriz gerçekten.

"Kanada'da post-graduation programı planım var, fakat aklıma takılan birkaç şey var. Ben orada Project Management sertifikası aldığım zaman bu benim orada iş bulmam için yeterli mi? Sadece kalifikasyon açısından konuşuyorum, yani benim iş tecrübemi, kendimi pazarlamamı falan saymayarak. Çünkü iş ilanlarına baktığım zaman Engineering, IT, Business Management, Health gibi diplomaların "requirement", Project Management sertifikasının da sadece bir "asset" olduğunu görüyorum. Hal böyleyken de post-graduation sertifikasının ve/veya Project Management programının pek bir işe yaramayacağını düşünmeye başladım."


 
pmp işe yarar elbet ama çalışılan sektöre hakim olmak lazım. örneğin otomotiv adına hiçbir şey bilmeden otomotiv firmasında project manager olamazsınız. o yüzden ideali sektöre yönelik bir diploma artı project management sertifikası.
yani özetle sorudaki endişe haklı, pmp önemli de olsa neticede bir sertifika.

  • cedex  (16.01.18 10:20:52) 
pmp sertifikasi aldiktan sonra devlet calisma izni veriyor mu, veriyrosa kac ay/sene veriyor onu arastirsin. sirketler kolay kolay sponsor olmuyor.


  • hot potato  (16.01.18 19:01:25) 
insaat sektoru icin:
PMPye cok guvenmemek lazim, insaat muhendisligi icin asset bile degil bence. proje yonetimi yapan firmalarda asset olabilir, hani 10 kisiden elediler son ikiye kaldin, diger elemanla kafa kafaya ise ve onun PMPsi yoksa seni burun farki one gecirebilir. ama rakibin ana dili ingilizceyse mesela, sende MBA, PMP, PHD...vb bile olsa isi alman zor gordugum kadariyla. project management'da bunlar ingilizlere, irlandalilara ve iskoclara bayiliyorlar.

  • cooperr  (17.01.18 02:30:45) 
@cooperr mütercim tercümanlık ingilizce mezunu. 10 ay da litvanya'da yaşadı ingilizcesi son derece iyi durumda yani. he ırk olarak ayırırlarsa tamam evet ama dil açısından geri değildir :D

direkt inşaat olmak zorunda değil bildiğim kadarıyla başka alanlarda da olabiliyor pm.

@hot potato okurken okuduğun süre boyunca part time. okuduktan sonra da 1 sene full time
  • dedi ayca  (17.01.18 10:37:55) 
10 ay litvanya'da yasamanin iyi ingilizceyle ne alakasi var anlamadim ama benim demek istedigim $u: ana dili ingilizce degilse kanada'da insaat sektorunde PMlik kolay kolay yaptirmiyorlar.

birde PMlik baska sektorlerde olabilir ama mesela IT'de PMlik deneyimi olan biri insaata nasil gececek, onu da bilemedim. neyse, arkadasina kolay gelsin..
  • cooperr  (26.01.18 20:39:58) 
bence de pek bir işe yaramaz.


  • pinkpeony  (26.01.18 20:43:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.