[]

duyurunun avukatlarına bir soru

ali kişisi 1980 yılında evini satıyor ve bu parayla kızı ayşeye ev alıyor 1980 yılında. (tapu ayşenin üzerine) ölene kadar da bu evde kızıyla beraber yaşıyorlar.

ayşe kişisi 2011 yılında vefat ediyor ve 2 çocuğuna kalıyor ev.

ali kişisinin 2 çocupu daha var ve o ev babamın parasıyla alındı bizim de hakkımız var dava açacağız diyorlar ?

mümkün müdür ? bu durumda neler olabilir ?

teşekkür ederim

 
dava açabilirler ancak kazanma ihtimalleri pek yok gibi. tabi değişir duruma göre. ali kişisi hangi sene vefat etti?


  • loser blueser  (16.01.18 00:53:15) 
ali kişisi 1986 da vefat etti


  • habula  (16.01.18 00:56:09) 
olası bir davada ayşenin çocukları annemiz dedemize ölene kadar baktı, diğer çocukları vefasızdı. dedemiz de bu yüzden evini satıp annemize ev aldı diyip bir iki şahit gösterirlerse sıkıntı olmaz


  • loser blueser  (16.01.18 00:59:48) 
zaten böyle oldu. alinin karısı da vardı hatice.

ayşe kişisi ikisine de baktı hatice de 2006 yılında öldü.

iki çocuktan biri annesinin cenazesine bile gelmedi, en ufak ilgilenmedi.

evin ayşeye yapılma nedeni de, bize ayşe bakacak evde onun hakkıdır mantığıyla, biz ölene kadar bakar sonra diğerleri evi satar niyetiyle böyle yapıldı.

aklın yolu bir yani =)
  • habula  (16.01.18 01:05:04) 
Saklı payları ihlal edilen mirascılar dava acabilirler. Ama genel zamanaşımı süresine riayet edilmiş olması koşuluyla


  • boran79  (16.01.18 01:35:27) 
@boran79

muris muvazaası üzerinden gideceklerdir zaten başka imkanları yok. muvazaa davası da zamanaşımına tabi değil.
  • loser blueser  (16.01.18 01:44:08) 
Bir şey çıkmaz. İsterseniz detaylı da yazarım.


  • cloudybloody  (16.01.18 05:53:27) 
Madde 571- Tenkis davası açma hakkı, mirasçıların saklı paylarının zedelendiğini öğrendikleri tarihten başlayarak bir yıl ve her hâlde vasiyetnamelerde açılma tarihinin, diğer tasarruflarda mirasın açılması tarihinin üzerinden on yıl geçmekle düşer.

sonuç; ali'nin 1986'daki vefatında sağlararası kazandırmanın tenkisi için gerekli dava süresi geçmiştir. hak düşümüne uğramıştır. bir şey olmaz.
  • pomolilik  (16.01.18 10:06:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.