[]

Bunu yapan başka manyak var mı?

Bende bir huy var, çok değer verdiğim, anısı olan mesajları falan asla silemiyorum. Şimdi bir anda son 40 dakikadır falan çok sevip değer verdiğim ama aylardır bana değersizliğimi sonuna kadar hissettiren şahısla olan whatsapp mesajlarımızı okuduğumu fark ettim. Mesajlar 2016 temmuz'dan kalma ama okurken o güne geri döndüm sanki. O günkü mutluluğumu falan sanki şu an yaşıyormuşum gibi hatırladım.

Bir süredir bunu yapmamak için çaba harcıyordum ama aslında çok sık yaptığım bir şey bu. Eski güzel günlerdeki mesajları okuyorum sürekli ve hem "ne kadar mutluymuşum" diye düşünüyorum hem de o halden bu halime geldiğim için içimde bir acı duyuyorum. Resmen kendime acı çektiriyorum okurken. Noktasına, virgülüne kadar ezberimde diyebilirim aylarca yapılan bütün konuşmalar.

Bu normal bir şey değil di mi? İnsan nasıl bu kadar takıntılı olur ve kendisine acı çektirmekten zevk alır?

Bunu yapan tek kişi ben değilim di mi? Aramızda böyle başka manyaklar da olmalı bence. :( Neden böyleyiz? :(

 
ben de silmiyorum geçmişimdeki değer verdiğim insanlarla olan mesajlarımı. bazen geri dönüp okuduğum da oluyor fakat bunu kendime acı çektirmek için değil de o günkü mutlu anlarımı görmek için yapıyorum kısmi bir hüzünle karışık özlem kaplıyor içimi.


  • biravekahve  (16.01.18 00:38:44) 
bende msn konuşmaları duruyor, öyle diyim. bi de onları enteresan bir formatta kaydetmiş program, word'de okunabilir hale getirene kadar canım çıkıyordu.

ben acı çekmiyorum yalnız, "güzel günleri andık" tadında oluyor. çok da sık yapmıyorum ama silemiyorum da.
  • Bruce  (16.01.18 00:39:59) 
Ben de yapıyorum.
Uzun uzun mesajlaşmaları, o ne demiş, ben ne demişim diye bayağa saatlerce okuyorum. Anormal olmak iyidir.

  • Kusursuz dostlarin dort ayagi vardir  (16.01.18 00:42:53) 
bende de bazı msn konuşmaları bile duruyordu. geçen yıl hepsini yok ettim. pişman değilim.


  • bxgx  (16.01.18 00:58:39) 
Ben geldim. Daha manyak, en manyak!

2013'ten mesajlasmalar duruyor hala bir not defterinde. Issiz ve aptal oldugum icin, telefondan deftere aktarmistim. Gun gun ve saatiyle...

Ayriliktan sonra da devam ettim bir süre. Vahsi is ve ulasim sartlari sag olsun, biraktim.

Baskasiyla ilgili "manyak" gibi ifadeler kullanmam ama isin içinde ben oldugum icin, kendime soyluyorum.

Degmez...
  • runagain  (16.01.18 01:03:52) 
değer verdiğim kişilerin whatsapp, instagram dm ve facebook messenger gibi ortamlardan yazılarını tutarım. hayatımdan çıktıkları an da silerim.


  • rain when i die  (16.01.18 01:07:36) 
lise aşkları dönemine ait msn konuşmaları, notlar vs. duruyor; ancak o zamanlardan sonra kimsenin herhangi bir yazısını/mesajını vs. tutmadım. dolayısıyla whatsapp falan cillop.

eskileri de ergenliğime ait diye tutuyorum hala, arada açıp dalga geçerim diye, onu da yapmıyorum gerçi. 1-2 kere okumuşluğum var, kendi kendime rezil olduğumla kalmıştım ahah. o kadar ama.

geçmişi özlemle anmak gibi bir özelliğim olmadı hiç, o durumda kendimi takılı kalmış hissederdim sanırım. fazlasıyla klostrofobik bir durum benim gözümde.
  • treamorg  (16.01.18 01:15:41) 
sadece mesajları mı saklıyorsunuz? o özel kişiye ait her şeyi saklıyorum ben.


  • rakicandir  (16.01.18 01:22:05) 
sen manyak gormemisin duyurularin ciktilarini alan adam var.arsiv konusunda ordinaryus olmuslar.

Bendeki durum az farkli,hic okumuyorum mesaj yazmayida sevmiyorum neticesi bu.

i.hizliresim.com
  • duptıs  (16.01.18 01:41:21) 
Siz manyak görmemişsiniz +1


  • marjory  (16.01.18 02:32:46) 
Ben hiç bir mesajımı silmedim şimdiye kadar ama pişmanım. Her şeyin çok ortada durması tatlı bir şey değil, ben de bir şeyler ararken denk gelirsem keyfim kaçıyor. iPhone'un ara fonksiyonunu kullanıyor musunuz bilmiyorum, ben çok kullanırım, maalesef mesajlarda bir şey ararken de kullanıyorum, sonra al başına belayı.


  • roket adam  (16.01.18 02:35:26) 
Önceden saklıyordum ama şu sıralar çoğu şeyi sildim. Çünkü acı vermekten başka bir işe yaramadıklarını farkettim. Ne güzel günlerdi diyorum okuduğumda ama artık o günler yok ve günler güzel değil.


  • uyusam iyi olur  (16.01.18 02:49:49) 
sms, mail, whatsapp, messenger, sözlük, duyuru, aklınıza hangi platform geliyorsa artık. hiç biriktirmiyorum. günlük konuşmalar mevcuttur. ya da tarihi gelince kullanacaklarım. bittiği gibi herşeyi silerim. bu konuda ihtiyaç duyduğum zamanlar da oldu mal gibi ortada kaldığım da oldu ama siliyorum. hiç bildirim yanmaz uygulamalarımda. her çağrı, sms, bildirime de anında bakıyorum. sanırım ruh hastası takıntılı bir manyağım.


  • format c  (16.01.18 03:06:31) 
hayatımda hiç telefon satmadım, 2005'te aldığım 6630'a kadar durur ve onun bile içinde sms var hala. hatırladığım en eski 2009 var şu an, bakmam lazım daha eskisi var mı diye. duvar kağıdım da ali sami yen'de çektiğim bir fotoğraftır :)

çok çok eski msn loglarım da harici harddiskimde duruyormuş, onları da geçen buldum.

niyetim acı çekmek değil, o tarz aşk meşk mesajları da değil zaten ama anı işte. o mesajları silmek istememişim demek ki o dönem, telefonu da yok etmem herhalde artık. gitsin gittiği yere kadar.
  • infernal majesty  (16.01.18 03:14:19) 
yengec burcu musun? jsjsjs
bunu yapiyorum ben hatta dun gece okudugumu farkettim, galerim de ayni sekilde yuz yillik fotograflarla dolu

  • Lusid*  (16.01.18 12:00:14) 
hicbir sey saklamam. boyle daha hafifim.


  • e haliyle  (16.01.18 12:30:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.