[]

kadınlar için kas desteği olması için protein tozu sakıncalı mı?

Önceki duyurumdan sonra karar verip spora yazıldım. www.eksiduyuru.com

Çok anlayamadığım Vücut analizinde yağ 11.90 yağ oranı 24.60 kas 34.50 çıktı. Ölçümü yapan kadın "normalde 2 kilo eksiksin ama kas yok, Yağ oranı iyi ama kasların çok güçsüz. Olan yağı da kasa çeviricez bu yüzden yumurta vs hariç hızlandırmak için protein tozu kullanmalısın" deyince zararlı değil mi dedim Hayır biz de kullanıyoruz dedi. 6 ay gibi bir zamanda istediğim güce kavuşurmuşum=) Bir de spor yapanlara sorayım dedim, hakket kaslarım çok mu zayıf ve en önemlisi toz alayım mı?


 
"yağı kasa çeviricez" dediyse kaç.

Kaç kilosun da 34.5 kilo kas var?

Neyse, yediğin yiyeceklerden aldığın protein yetersiz ise protein tozu kullan. Bildiğimiz ayrıştırılmış proteinden başka bir şey değil. Günlük ne kadar protein alman gerektiğine şuradan bakabilirsin: www.bodybuilding.com
  • alperz  (15.01.18 22:05:52) 
Onu diyen kadına kibarca bsg de


  • benaslindayohum  (15.01.18 22:13:15) 
O 34,50kas,kemik, su toplamidir diye dusunuyorum. Yapqcagin cok abarti bir spor degilse yumurta, tavuk, et, kurubaklagiller yeterli olur bence. Protein tozuna gerek yok.


  • red g  (15.01.18 22:15:25) 
arkadaşlara katılıyorum.cahil konuşması.yağ kasa dönmez .ama kilon çok az ise alabilirsin bence de.ayrıca 11 yağ oranı çok düşük bile.ayva göbeği bile yoktur sende.


  • birdposing  (15.01.18 22:17:26) 
@alperz benim anladığım 34.5 kilo kas değil %34.5 kas varmış %24.6 da yağ varmış

Protein tozu sakıncalı olmamakla birlikte 'hangi protein tozu?' sorusu da önemli. Rastgele ve merdiven altı bir besin takviyesi almayın. Alacağınız besin takviyesini de uygun şartlarda saklayın ve kullanın.

Protein tozu olmadan da protein alabilirsiniz ve bence sizin durumunuzda almak zorunda da değilsiniz. Genelde protein tozu daha ucuza protein alabilmek içindir. Yani örneğin günde yarım kilo et yemek zorunda kalmazsınız.
  • idexo  (15.01.18 22:20:41) 
@alperz, neden kaç kilosun da o kadar kas var dediniz? Yanlış mı yazdım diye düşündüm, cahilim bu konuda dediğim gibi. bana sadece abartısız kas yapmak için hareketler yapıcam, direncim düşük, yağ yakmak için bişey yapmıcam? Kilo hassas tartıda 48.


@red g, @idexo, eğer günde günde 4 yumurta beyazı yerim dersen toza gerek yok sadece daha hızlandırmak için dedi. Tabii Aletli yapılan spora uzak biri olarak protein tozunun iyisini de bilmiyorum, iyi bir yerden alabilirim sadece.
  • mslny  (15.01.18 22:31:27) 
Yağ oranı %24 sanırım, %11 olması için sporcu falan olmanız gerekir herhalde, o zaman da kas düşük çıkmazdı.
Ama yağı kasa çevirmek demesinin sebebi halkın anlayacağı dilden konusmaktır diye umuyorum, ya da oranlardaki olacak değişime gönderme yapıyordur. Yoksa yukarıda denildiği gibi, öyle olmuyor.

Ben kullandım protein tozu kısa bir süre. Besinden alamıyorsanız kullanılabilir diye bakıyorum. Ama bir sürü gıda alternatifi de var, ben o sırada bayağı yoğun antrenman yapıyordum, iştahsızdım da, iyi destek olmuştu.

Burada benden daha iyi bilenler vardır tabii, o yüzden bir şey demeyeyim de, kısaca kullandım, ölmedim, kadınım.
  • sopiro  (15.01.18 22:33:06) 
Şunun şurasında alman gereken protein miktarı ortalam 60-70 gram, bunu yemeklerden alamıyorsan zaten çöp besleniyorsun demektir, yemeklerden almaya çalış, ölçümü yapan kadın sana protein tozu itelemek için öyle söylemiştir. Ha bana kalırsa bu diyaloğun geçtiği yerden koşarak kaç.


  • angelus  (15.01.18 22:51:25) 
gelen yorumlardan sonra size tavsiyem:

- dengeli ve yeterli beslenmeyi öğrenin, protein tozuyla da uğraşmayın.
- spor yaparken alışma devresinde kendinizi gereksiz yere zorlamayın fakat hareketleri de doğru yapmayı öğrenin.
- spor yaparken hareketleri yarım yapmayın, hareketlerden çalmayın, gerçekten yapın.
- spor ve beslenme konusunda en başta kas yapmaya veya kilo alıp-vermeye odaklanmayın. bunun yerine kondüsyonunuzu öğrenip geliştirmeye odaklanın.
- özellikle ilk ay vücudunuzu, ihtiyaçlarınızı, sporu ve beslenmeyi dikkatle keşfedin.
- yaptığınız egzersizlere göre ve vücut kompozisyonunuza(ağırlığınıza ve yağ kas kompozisyonunuza göre, takriben) ne kadar kalori harcadığınızı ve buna göre kalori ihtiyacınızı öğrenin.
- imkanlarınız dahilinde olabildiğince işlenmemiş gıda tercih edin.
- doğru kaynakları belirlerken mükemmelliyetçi davranmayın veya milimetrik kalori/protein/yağ/karbohidrat hesaplarına ihtiyacınız yok.
- sporu ciddi ve disiplinli yapın fakat işkenceye dönüştürmeyin.
- beslenme konusunda disiplinli ve ciddi olun ve yine işkenceye dönüştürmeyin.
- sporu ve beslenmeyi bir hayat tarzı olarak uygulayın, dönemlik diyet ve spor alışkanlıkları yerine hayatınızın bir parçası haline getirin.
- beslenme konusunda zaman içerisinde göz kararı veya ölçüyle kalori saymaya da başlarsanız iyi olur. başta 1 yumurta ortalama kaç kaloridir veya sarısı beyazı kaçar kaloridir bilemeyebilirsiniz, internetten araştırın. zamanla göz kararıyla dahi kalori sayabilir hale gelebilirsiniz. 1 kaşık zeytinyağı, 1 bardak süt gibi ölçülere zamanla alışırsınız...
- sporun niteliği ve süresi de önemlidir. yani mesela yürürken ve koşarken kalp ritminizi takip etmek isteyebilirsiniz, kaç dakika ve kaç kilometre koştuğunuz da önemlidir.
- üzerinde çok durulmayan bir konudur fakat dinlenme de çok önemlidir.

daha da bir çok madde eklenebilir fakat benim son ekleyeceğim madde şudur:
- acele etmeyin. yukarıda belirttiğim gibi yaşam biçiminize entegre bir egzersiz ve beslenme düzeni oturtun. pratik olmayan, fazla özen gerektiren davranışlardan bir süre sonra bıkarsınız. pratik olmaya ve imkanlarınıza uygun davranışlar edinmeye bakın ki alışkanlık haline dönüşsün.

Bunlar için hem deneme yanılma hem de internetteki sonsuz kaynaklar size yardımcı olacaktır. Bir sorunuz varsa önce google'a yazın birkaç değişik kaynaktan okuyun. Tatmin olmazsanız o zaman sorun, araştırın. her zaman şüpheci olmakta fayda var.
  • idexo  (16.01.18 00:21:18) 
Şimdi hocayı burda gömdüm gibi oldu ama inanın diyalog benim saçma hafif omuz istiyom isteğimle bir nevi şekillendi ve tabii buraya en saçma yerini ekledim sırf soruyu kestirmeden sormak için. Yoksa bilinçsiz korkunç kaçılası bir yer ve kişi değil, benim aktarımım kötü=)

@idexo, Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için. Zaten en büyük sıkıntım beslenme konusunda çok dengeli ve iyi olmamak, su içmemek. Sıvı oranı 25 çıktı=( ayrıca şöyle söylim sadece son 1 yıldır düzenli kahvaltı yapıyorum. Önceden günde 1 öğün yerdim. Şimdi yemek biraz seçmek harici tek sinir olduğum sağlıksız şeyleri tümüyle bırakmamak, Film izlerken illâ bir kase cips kola sonra üstüne 1 eti cin veya benzeri yemek gibi. Neyse ki salata ve meyve çok severim, ama şu abur cuburu beynimden silmem gerek, sağlık için. Kalori vs hiç anlamadığım anlamaya uğraşmadığım şeyler, bilmiyorum bu konuda ilerler miyim ama spor konusunda dediklerinize özellikle dikkat edicem.
  • mslny  (16.01.18 00:59:19) 
'Şimdi yemek biraz seçmek harici tek sinir olduğum sağlıksız şeyleri tümüyle bırakmamak, Film izlerken illâ bir kase cips kola sonra üstüne 1 eti cin veya benzeri yemek gibi.'

Bu tarz abur cuburları yasak elma haline getirirseniz muhtemelen içinizde bunlara karşı bir açlık da başlayacaktır. Onun yerine kendinize bir kalori sınırı koyun. Diyelim ki haftada ihtiyacınız 14bin kalori almak olsun. Bunun en fazla 750 kalorisini bu tarz abur cuburlardan alın. Eğer canınız istemezse ne ala, isterse böyle kalori sayarak tüketirseniz kontrol de sizde olur.

Yine mesela sadece su içmek çok sıkıcıdır. O gün en azından 2 litre su içmemişseniz gazlı içecek de tüketmeyin.

Yine gazlı içeceklerin yerine bitki çaylarına yönelmenizde fayda var.

Bunları alışkanlık haline getirmek için en başta bilinçli olmanız lazım, sonra da devam ettirmek için disiplinli olmanız lazım.

işkence haline getirmeyin derken bunu kast ediyorum. kendinizi %100 mahrum bırakmayın, tadımlık tüketin.

Sonra tabi basit şekeri büyük oranda hayatınızdan çıkarın. Çayı kahveyi şekersiz içmeyi öğrenin. Kahve gibi kafeinli içecekleri, enerji içeceklerini abartmayın, mümkünse enerji içeceklerini hiç tüketmeyin.

Üzerinde diyet yazan ürünlere abanmayın, bu ürünlerin de kalorisi yüksektir. Normal versiyonlarından farkı diyet ürünlerin içindeki yapay tatlandırıcılar vs. dir. Bunlara ihtiyacınız yok. Mevsim meyvelerini tüketin. 1 elma sizi kesmiyorsa 2 elma 2 portakal yiyin. 1 paket bisküviden kat kat iyidir.

tabi günümüzde tarım ürünleri ne kadar sağlıklı o da sorgulanıyor fakat yine de raf ömrü 1 yıl olmayan şeylere yönelmekte fayda var.
  • idexo  (16.01.18 09:52:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.