[]

sporla ilgili arkadaşlardan tavsiye istiyorum.

Öncelikle erkek değilim ve spor cahiliyim, o yüzden ne diyor ne soruyor bu demeyin =)
Şimdi, yıllardır istediğim iki şey var; hafif omuz yapmak, kick box öğrenmek. Şu an iki seçeneğim var, biri istediğim şekilde hoca buldum, ondan kick box öğrenmek (alet yok ama istasyon var kardiyo yerine programımız dediler), ikincisi içinde yüzme ve omuz için Aletle çalışmak vs herşey olan program var. Önce kick box sonraki dönem omuz için yüzme ve aletli mi yoksa tersi mi bilenlere sorayım dedim. Hangisi daha doğru olur? Kilo problemi yok.



 
Sorularının haricinde bir noktaya değineyim, hanım kişiler fitness çalışırken göğüs programına dikkat etmeli.

Çünkü erkeklerde göğüs büyüten hareket, program, set ve tekrar sayıları kadınlarda tam tersi işlem yapıp göğüs küçültme yapabildiğini okumuştum bilimsel bir yazıda.

Sanırım olay ağırlık çalışırken fazla testesteron üretilmesi ile ilgili idi.

Yani omuz çalışırken de kadınlara yönelik bir incelik var ise dikkatli ol, araştır.
  • John Bloor  (01.01.18 16:29:00) 
Sorunda "dönem" diye bir kelime kullanmışsın. Öncelikle bunu ne anlamda kullandın? Dönemden kastın üç dört ay ise bu sürede yüzmeyle omuz geliştiremezsin. Yüzmedeki omuz gelişimi yıllar sürecek bir olay. Omuzları geniş olan tanıdığım çoğu yüzücü bu işi profesyonel olarak bir süre yapmış. Kick box konusunda ilk altı ay bir şey bekleme. Neredeyse 4 yıldır karate yapıyorum ve şimdi baktığımda ilk yılda hiçbir şey yapamıyormuşum. Kasların ve vücudun spora alışması zaman alacak. Yüzme de yapsan kick box da yapsan bir süre zorlanacaksın. Bu nedenle bunu kendin deneyip görmelisin. Kick box öğrenmek istiyorsan önce ona başla. Sonra yüzmeye vakit ayır. Çünkü yüzmeye başlayıp kısa sürede bırakırsan onun sana bir faydası olmaz.


  • dissendium  (01.01.18 17:25:15) 
canın hangisini istiyorsa onu yap öyle planla falan girişince uzun süreli olmuyor. hafif omuz yapmak da pek tutarlı bir hedef değil çünkü omuz bağlantı bölgesi pek çok kasla birlikte çalışıyor yani sen atıyorum süper güçsüz tricep ile omuz çalışmaya çalışırsan omzuna zarar verme ihtimalin olur kaldı ki ne olursa olsun omuz riskli bir bölge dikkatli olmak lazım.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (01.01.18 17:33:26) 
Uzun süredir kick boks yapıyorum. Eğer sadece omuz için yüzme yapacaksan yapma. Şanslısın ki boks ve kick boks omuz gelişimini mükemmel etkiliyor. Hatta boksör kası diye bir terim de var.


  • sineklerin tanrisii  (01.01.18 18:50:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.