[]

kakao tavsiyesi...

piyasada satilan tum urunlere baktim ve hepsi isil islemden gecmis ve oyle satiliyor; dogal ve en iyi kakao nereden bulunur ?




 
Bu benim bildiğim tek ham kakao markası ama pahalı :/

www.siparis-guzelgida.com
  • neferkitty  (15.01.18 16:33:19) 
Gavurlar buna raw cacao powder diyor. Isıl işlemden geçmemiş olanı oldukça bitterdir, toz değil ama parça halde var bende öyle çikolata aroması falan değil direk acı bir tat veriyor.

Isıl işlemden geçenler arasında en lezzetlisi de Valrhona ve Monbana'dır. İkisi de Fransız malıdır.
  • bos gezenin bos ustasi  (15.01.18 16:34:28) 
bilgiler ve link icin tesekkurler; peki baska bir soru daha sorayim o halde; isil islem gorenler kanser yapiyor almayin diyorlar; baharat vb. seylerde de bakiyorum isil islemden gecmistir yaziyor cogunda; her yazandan uzak durmak gerekir mi ?


  • kamyonsans  (15.01.18 16:41:38) 
Isıl işlemden uzak durmak demek raw vegan beslenmek demek. Günde 3 kiloya yakın yemek tüketip, fındık fıstık ceviz ve kajuya bir servet yatırmayacaksanız olmaz o iş.


  • bos gezenin bos ustasi  (15.01.18 16:45:04) 
Alkalize kakaonun bir zararı yok aslında sadece kakaonun faydası gidiyor. Esas sıkıntı alkalize kakao paketlerine şeker ilavesi oluyor ama şekersiz alkalize kakaolar da var.


  • neferkitty  (15.01.18 16:45:08) 
@bos gezenin bos ustasi; kuruyemislerimi cig tuketen biriyim (en azindan bulabildiklerimi) @neferkitty nin yazdigi markayi deneyecegim


  • kamyonsans  (15.01.18 16:49:47) 
sizin aradiginiz aslinda tam olarak bu, ben bundan er yurtdisi cikisimda aliyorum ve cok memnunum, tam olarak ayni marka olmasina gerek yok, zaten ayni seyler yazan baska markalar da var, fakat raw cacao nibs diye aratirsaniz kolaycana bulursunuz. bence en lezzetlisi, bunlara alisinca markettekiler cok yapay geliyor.
www.instacart.com
veya bu da olur
www.amazon.com
  • mavicorap  (15.01.18 17:24:08 ~ 17:25:08) 
istanbul avrupa yakasında kakaı çekirdeği satan bi yer vardı ama unuttum.
bulursam yazarım.çekirdeği ısıtınca zaten içinde kakao çıkıyor.

  • red hot chili  (15.01.18 20:13:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.