[]

Araba Çalışmaması

Günaydın,

Bu sabah arabaya binip çalıştırmak için kontağı çevirdiğimde zorlanır gibi bir çalışma sesi geldi ama çalışmadı. bir daha denedim yine aynı şey. 3.de biraz bekleyip tekrardan çevirdim bu sefer çalıştı.

nedir acaba sorun? araba 5 yıllık, yeni bakımdan çıktı. hava o esnada sabahın körü 3-4 dereceydi. arabanın aküsü geçen yıl değişti. aküden kaynaklı birşey olsa hiç tık etmez zaten. bir daha başıma gelirse hazırlıklı olmak için ne yapmalıyım, şaşırdım doğrusu.

teşekkürler, tikler akşama.

edit: araba dizel değil ancak otomatik.

 
dizel ise enjektörlerin ısınmamış olabilir


  • basond  (15.01.18 14:08:02) 
dizel ise kızdırma bujilerinin işini yapması için kontağı açıp marşa basmadan biraz beklemek gerekiyor. hatta bu işlemi marşa basmadan kontak açıp kapatarak 2-3 kez yapanlar var büyük araçlarda.


  • tukenmez adam  (15.01.18 14:10:23) 
dizel ise kontağı çevirdiğinde gaz pedalı serbest kalınca ayağınla pompala pedalı, bildiğin sonuna kadar bas-çek bas-çek, soğuk havada dizel yakıt motora ulaşmayabiliyor, bu şekilde ilk seferde halledersin.


  • zebragibi  (15.01.18 14:12:21) 
elektrik sisteminde problem olabilir ve akü tam şarj olmuyordur, benzinde pislik vardır ufak bir tıkanıklık olmuştur.

not:enjeksiyonlu dizel ya da benzinli araçlarda gazı pompalamak bişey değiştirmez. gaz pedalında direkt olarak yakıt sistemine bağlı bir mekanizma yok orası komple elektronik bir sensör ve basma miktarına göre ecu enjektörleri ne kadar açacağına karar veriyor. haliyel çalışmayan motorda gaza basıp çekmek ecu için bişey ifade etmez.
  • orpheus  (15.01.18 15:19:15 ~ 15:19:25) 
mazot benzin pompalarından olabilir.


  • mikahakkinen  (15.01.18 17:56:52) 
Enjektörler öyle 3-4 derecede buz tutmaz. Kizdirma bujileri (genelde 4 tane olur) calismasa da bi sey olmaz.

Orpheus un dedigi gibi gazi pompalamak eski gazi telli olan karbüratörlü arabalarda kaldi.

Sorun şarj/marş dinamosunda olabilir. Veya arabayi çalıştırıp sürekli kisa mesafe gittiyseniz, akü yeterince de şarj olmayabilir.

VE LUTFEN: Akü alırken AMPERE DEGIL, CA, CCA degerlerine bakin.
  • bir3iki7  (16.01.18 13:14:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.