[]

Outlook Kuralları ile Bilgisayar ve Iphone / IOS Bildirim Sorunu

Arkadaşlar merhaba;

Daha önce internette çok aradım, şirket bilgi işlem ekibinden de destek aldım ancak bir türlü çözüm bulamadım. Sorunum şu:

Şirket e-posta adresimi dizüstü bilgisayarımda Outlook üzerinden kullanıyorum. Şirket içi tüm göndericiler için tek tek, X’ten gelen e-postaları "Üretim klasörüne", Y'den gelen e-postaları "Finans" veya “İzmir” veya “Polonya” vs. klasörlerine gönder şeklinde kurallar tanımlamış durumdayım. Toplam yüz kişi ve yirmi adet klasör olarak düşünebilirsiniz. Kural tanımlanan göndericilerin gönderdiği e-postalar için ne bilgisayarda, ne de Iphone standart e-posta uygulamasında bir bildirim alamıyorum. Bilgisayarda çalışırken bir bahaneyle Outlook'u açtığımda ilgili klasörün yanında (1) işareti belirince e-posta geldiğini anlıyorum.

O arada telefonda ise e-posta geldiğine dair hiçbir bildirim yok, e-posta gelip gelmediğini anlamak için uygulamaya girip orada klasörlerden birini seçmek gerekiyor. Dışarıdayken insanlar mail atıyor, hiçbir bildirim yok, saat başı tüm klasörleri tek tek kontrol edemeyeceğim için ancak ofise gidip bilgisayardan Outlook'u kontrol edince patır patır e-postaların geldiğini görüyorum.

Sorunu fark edince, Yönetim Kurulu Başkanı’nın mail adresi için göt korkusundan herhangi bir kural tanımlamadım. YKB'dan gelen e-postalar için gerek telefonda gerek bilgisayarda anında bildirim geliyor. Birkaç kişi için de aynı yöntemi izleyince onlarda da herhangi bir sıkıntı olmadı ama kural tanımlananlar için bir çözüm yolu bulamadım. Bu durum birden olan bir olay değil, bu bilgisayarı ve e-posta adresini üç aydır kullanıyorum.

Bir önceki şirketimde, şirket mail sunucusu olarak Google Services ile anlaşma vardı, Iphone Gmail uygulamasında bilgisayardan bile önce bildirim geliyordu, yıllarca bunu kullandım ama şu anda eziyet çekiyorum. Dışarıdan bir mail adresini Gmail uygulamasına kurayım dedim ona da izin vermedi. Mecburen Iphone'un klasik e-posta uygulamasını kullanmaya başladım.

Neredeyse 7-8 yıldır bu şekilde alt klasörlerle çalışmaya çok alışkınım. Hiçbir şekilde bunu çözemedim, artık son çare olarak tüm kuralları silip keşmekeşle veya klasörlere elle dağıtarak kullanayım demeden önce size sormak istedim.

1. Outlook kuralları ile ilgili buna benzer bir sıkıntı yaşayıp çözüm yolu sunabilecek

2. Gmail uygulamasına şirket mail adresini bağlama yolunu gösterebilecek

3. Iphone klasik mail uygulaması ya da Gmail yerine bildirimleri sorunsuz çalışan bir e-posta uygulaması önerebilecek

arkadaşlardan yardım bekliyorum.

Yardımcı olabilecek arkadaşlara ve derdini sikeyim butonuna basmadan buraya kadar okuyan herkese çok teşekkür ederim.

Selam ve sevgilerimle...

 
Hocam kısaca Outlook’ta gelen maili bir klasöre taşı şeklinde kural belirlediğim maillere dair hiçbir bildirim gelmiyor. Ne telefonda, ne de bilgisayarda. Bildirimler sadece kural tanımlanmayan mailler için çalışıyor.

Gmail ve Yahoo takır takır çalışıyor, anında bildirim geliyor
  • cino  (15.01.18 17:23:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.