[]

seks işçilerine neden hayat kadını deniyor?

Bir süredir aklıma takılan bir soru, kelimelerin gücüne inanan biri olarak neden seks işçilerine hayat kadını dendiğini merak ediyorum. Mantıklı her tür açıklamaya muhtacım.

Not: soru bir başka alt kategoriye ait olabilir tam uygun olanını bulamadım, bilen varsa düzenleyebilirim.

Not: argo olanları değil.

 
orospuya neden seks işçisi deniliyor bende bunu merak ediyorum :d


  • ougkour  (14.01.18 12:52:00) 
seks işçisine neden eskort deniyor ben de bunun peşindeyim.


  • killerbee  (14.01.18 12:59:35) 
peki ya mektep ve öğretmen?


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (14.01.18 13:00:32) 
@for day to break, mantıklı dediğin ama hayatlarını kazanmak için aklını kullanan insanlara "hayat matematisyeni" falan demiyoruz ki? gerçi yine de mantıklı dediğin.


  • selam  (14.01.18 13:13:28) 
(bkz: euphemism)


  • common of demons  (14.01.18 13:22:39) 
Yeni bir hayat sağladığı için olabilir.


  • neymis  (14.01.18 13:24:50) 
politik doğruculuk :D kibarlaştırmaya çalışıyorlar gerçekte ne olduğunu.


  • nice tnetennba  (14.01.18 13:53:54) 
"Hayatin sillesini yemis" kadin olduguna vurgu yapmak icin muhtemmelen.


  • stavro  (14.01.18 14:34:15) 
Hizmetçi, temizlikçi yerine yardımcı neden deniyorsa ondan. Kör, sağır demiyoruz da görme engelli, işitme engelli diyoruz...
Zaman olgulara bakışımızı değiştiriyor, yeni olgular getiriyor, değişiklik dilimize yansıyor.

Hayat kadını denmeden önce zaniye, kahpe, fahişe, orospu deniyordu. Hayat kadını deyişi o kadar eksi değil. 60'lar veya 70'lerdir diye düşünüyorum. Seks işçiliği de 80'lerde veya sonrasında 90'lar gibi kullanılmaya başlayan bi söylem. Seks işçisi söyleyimi halk arasında geçmiyor ve sadece belli bi kesim tarafından kullanılıyor.
(Seks işçiliği söylemi üretim ilişkilerini ele alan sol doktirinlere ait bi söylem/tanım gibi düşünülse de seks işçiliği solun özüne aykırı bir olgudur ve dolayısıyla sol söylem değildir.)
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (14.01.18 15:26:15 ~ 15:51:19) 
insana hayat veriyor. insana hayatını yaşatıyor. oh hayat varmış diyorsun.


  • nickini degistiren yazar  (14.01.18 15:30:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.