[]

hukukçulardan acil ciddili cevap bekliyorum (kat mülkiyeti / dernekler)

mevzu hukukidir (dolandırıcılık soruşturması). tahminden ziyade teknik bilgiye ihtiyacım var.

bir site yönetimi var kuburlubahçe sitesi yönetimi. genel kurul yapılmış, yönetim kurulu başkanı ahmet, başkan yardımcısı mehmet, sayman olarak da hasan seçilmiş.

site genel kurulundan iki ay sonra ahmet, mehmet ve hasan "kuburlubahçe sitesi koruma ve güzelleştirme derneği" diye bir dernek kurmuşlar.

şimdi bu adamlar bu derneği niye kurmuş olabilir? yani halihazırda site yönetim kurulusun zaten. siteyi koruyup güzelleştireceksen yönetim olarak yap, yetkin var, niye ayrıca bir dernek kurdun?

yani asıl sormak istediğim; bir site yönetimi, yönetim olarak bazı şeyleri yapmaya kanunen yetkisi olmadığı için dernek kurarak yapmak isteyebilir mi? böyle yetkisi olmadığı durumlar var mı?

örneğin siteye bir lokanta açıp site yönetimi olarak işletebilir mi? "site yönetimi lokanta işletemez" vs. gibi bir kanuni hüküm nedeniyle dernek kurma yoluna gitmiş olabilirler mi?

halihazırda site yönetim kurulu iken kanunen neyi yapamamışlar da aynı kişiler bir de dernek kurmuş olabilirler?

pazar pazar kimse okuyup yardım eder mi bilmiyorum ama biraz acil bir durum.

 
benim aklıma gelen ilk sebep az vergi vermek. bildiğim kadarıyla dernek adına toplanan bağışlar ve derneğe gelen gelirlerden daha az vergi alınıyor.


  • nuh gemisini kaciran soyu tukenmis canli  (14.01.18 12:18:52) 
Kotu dusunmek istersek, dernek olarak burs verirler paralari belki birilerine.


  • ykyt  (14.01.18 13:32:20) 
Anayasal bir hak dernek kurmak. Sebep belirtmesi veya üçüncü kişilere açıklama yapmak zorunlu değil. Fakat dernek çatısı altında illegal iş yaparsa o zaman sıkıntı olur.


  • boran79  (14.01.18 16:53:54) 
hocam anlatamadım. daha doğrusu anlatamıyorum. bütün dosyayı burada açıklamam mümkün değil. özetle site yönetimi hakkında, dernek kurup site yönetimi gibi davrandıkları ve fazladan usulsüz para topladıkları hakkında şikayet var, dosya savcıda. gerçekten de derneğin vergi numarasıyla "site yönetimi" diye kaşeler yaptırılmış, kullanılmış. var bi dümen. orası beni ilgilendirmez, savcının işi. ben yönetim kurulu seçilen adamların iki ay sonra bir de güzelleştirme derneği kurmuş olmasına mantıklı açıklama getirmeye çalışıyorum. getirmek zorunda da değilim, savcı getirsin onu. ama argüman arıyorum kendime. adam çıkıp "anayasal hakkım, kurarım" dese der. ama neticede şüphe uyandıracak her argümanı raporuma yazmalıyım ki savcı araştırsın.

"lokanta açmak istedim, o yüzden dernek kurduk, iktisadi işletme olarak lokanta işlettik" falan gibi bir durum olabilir mi? niye kurmuş olabilir? tamam anayasal hakkı ama yönetici seçilip iki ay sonra niye dernek kurar aynı kişiler? gerçekten iyi niyetli olan adam niye kurar onu anlamak istiyorum.

daha az vergi vermek olamaz. site yönetimleri zaten vergiden muaf. bir vergi ödemiyorlar.
  • kibritsuyu  (14.01.18 20:59:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.