[]

yavru köpek oyunu

selamlar,
şimdi benim iki aylık bir alman çoban köpeğim var zeytin diye. ne kadar muhteşemmükemmelsüper bir yaratık olduğunu anlatmama gerek yok sanırım. soruya gelecek olursak;
1- bu kardeşle günde ne kadar müddet oyun oynamalıyız.
2- bu kardeş çok ve de pek ısırgan. ısırdığında acıtıyor çenesi ton basıyor yani. nasıl oyunlar oynamalı?
3- güzel kız işeyip çişini yalamaktan çok keyif alıyor. anlamadım, anlayan varsa beri gelsin?!
4- güzel bayan kuyruğunu kovalamaya başladı. ne yapmalı?

 
1. Ne kadar süre oynayacağına sen karar vermelisin bence, ona kalırsa uyku dışındaki saatlerde sürekli oyun oynamak ister. Vaktin olduğunca, ilgilendiğini düşündüğünce oyna demekteyim ama günde en az xx saat oynamalısın demek çok doğru mudur bilmiyorum.
2. Ufaklık kaç aylık acaba? Misal, köpek halatları olur, bi ucundan o diğer ucundan sen çekirtirmece oynanır ama halat çekiştirmece oyununu çok küçük yaşlarda sakıncalı. Gelişme döneminde çene kaslarının gelişmesi için faydalıdır ama. Çok emin olmadan sallarsam bi 5 aylıktan sonra halat çekiştirebilirsiniz. Ufakken dişler kaşınır ve bilumum nesneyi ısırma, parçalama eğilimde olurlar. Petshoplarda köpek çiğneme oyuncakları olur, sert kemik ya da top ve bilumum şekillerde. Onlardan alırsan iyi olur, oyalanır ve dişlerini kaşıyabilir. Bir de işte bahçedeyken ya da sokakta top atmaca o da getirmece oyunu oynayabilirsiniz. Bir de zamanla kendiniz bazı oyunlar geliştirebilirsiniz, o köpeğinizle ve sizin aranızda gelişen bir şey.. Bir de zeka geliştirici bazı oyunlar var, onları ve daha teknik bilgileri bazı internet sitelerinde bulabilirsiniz. Özellikle ilk kez köpek sahibi oluyorsanız, mümkün olduğunca okumanızı önereceğim, malum eğitim şart ve çok önemli yoksa meşhur bir laf vardır; o sizin değil, siz onun köpeği haline gelebilirsiniz.
3. Çiş yalama yutma hususunda pek fikrim yok, benimki bi ara yapmıştı ama sonra bıraktı.
4. Kuyruk kestirme şaibeli bir mevzu veterinerinize ve kaynaklara bir danışın diyeceğim.
Yeni dostunuzla mutluluklar dilerim, bir de 3 yaşına kadar da bol sabır :)
Sonradan görme editi: Sahi yazıyo yukarda, niye o kısmını okumayı reddettiyse göz, beyin koordinasyonu artık :s Hayat işte! :P
  • pyro clustic flow  (04.09.07 22:12:21) 
iki aylık dediydim :) eheh. o kemikleri pek sevmiyor ama kuzu kulağına bayılıyor, alternatif olarak arıyorum. havhav.com'a filan giriyorum normalde hatta dogproblems.com'a çeşitli dolarlar da domaldım. yine de böyle sormak daha rahat geliverdi nedense. az önce koşu bandında yavaş tempoda yürüyüş ve hızlı yürüyüş yaptırdım, keyif almış gibi hadi hayırlısı. kuyruk ve kulak kesimi söz konusu bile değil aslında ben bu konuda ne yapmalı diye sormuştum vazgeçirmek için.
çok teşekkür ederim :D

  • redlinetheturk  (04.09.07 22:42:07) 
merhaba, bizde bir "çıtır" var, rott-alman kırması bir kız, ondan edindiğim tecrübeleri paylaşacak olursam, öncelikle oyundan hiç bıkmaz ki. ne kadar istersen o kadar oyna. ama pyro'nun da dediği gibi, çekiştirme oynamayın daha, kendi kalın dişleri çıktıktan sonra daha güvenli. atıp getirmece oynayabilirsiniz. yuvarlanan birşeyi kovalamaca mesela (bitmiş kağıt havluların rulolarını bile deneyebilirsin, en pahalı oyuncaktan farkını zaten anlamaz/bilmez ve muhtemelen daha da çok eğlenir).

ısırması, "dişleme" şeklinde değil mi? eli yok ki, tek tutma organı ağzı. seni severken de dişleyecek, bir derdini anlatmak istediğinde de. dişlememeyi anneleri öğretiyor normalde, bizim veterinerimizin dediği (ki, hayvanlara bu kadar düşkün başka bir veteriner görmedim, bahçeşehir asya veterinerden olgu hanım-hatta sözlüğe de yazdım da, reklam diye kötülediler), annesinin vereceği tepkiyi vermek. illa bir tepki vermek istiyorsan tabii. o da, hafifçe ensesindeki deriden tutup silkelemek (ne tüyleri elinde kalacak kadar sert ve ince tabaka tutup, ne de boğacak kadar kalın tutam alıp. sadece deri kısmını). aynı anda kararlı bir ses tonu ile bir de "hayır" falan belki. ama, muhtemelen seni aileden (annesi/babası/kardeşi gibi) görmeye başladığı için dişliyordur. sivriler dökülüp kalınlar çıktığında daha az acıtacak. ama sivri dişler dökülene kadar, "müslüm konserine gitmiş" görüntüsü taşınıyor kollarda, evet. ama illa "dişlemesin beni" diyorsan, eline parmağına tadı hoş olmayan birşey sürüp (acisso--damla halinde dilini yakmayacak kadar-sadece kokusundan rahatsız olsa yeter), elini uzatısan, bir dişler iki dişler, sonra "eeh" der.

çişi, senin nezaretinde yapmıyor mu? ya da gazeteye mi yapıyor, yoksa dışarı başlattın mı? en makul olanı, yaptırdıktan hemen sonra oradan uzaklaştırmak. ya da o harekete, sert tepki vermek; ne bileyim, tam yalarken, gürültülü şıngırtılı birşeyi yakınına (aman üzerine değil) atmak.

kuyruk kovalamanın stres belirtisi olduğunu söyleyen bir kesim var. belki onu yaptığında dikkatini başka yöne çekmek bir fikir olabilir.

kolay gelsin.

zeytin'i öp bizim için :)
  • cedilla  (04.09.07 23:09:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.