[]

Kaldırım nerede?

Merhaba,

Şöyle bir projeye denk geldim. Ben de bu olaydan şikayetçi biri olarak yardımcı olmak istedim. Belki bir şeyleri değiştirebilirler, biz de yardımcı olabiliriz.

www.facebook.com

Bir şeyler yazmak isteyen olursa diye soru olarak açtım. Sorum da, yorumunuz nedir?

Teşekkürler

 
@yazarken...
Sana hem katılıyorum hem de katılmıyorum. Change.org bence de baya bir balon. Bu kaldırımlar nerede bizden bir para falan almıcak. Bizden sadece veri istiyorlar. Belki duyarlı belediyeler bu verileri kullanabilir. Organizasyon harekete geçmeyen belediyelerle iletişime geçebilir. Sonuçta oy almak için de olsa yapabilirler, gerçek amacı için olmasa da...

Öte yandan ben durumdan şikayetçiyim desem kalkıp bir kere bile herhangi bir belediye bu konularda dilekçe falan vermedim. Bu ugylama güzel bir birleştirme, hepimiz telefonumuzla tık diye fotoğraf çekiyoruz, tık diye tweetliyoruz. Pratiğe dönüşme konusunda benim de umudum az ama güzel bir girişim olarak görüyorum bu olayı.
  • senolll  (13.01.18 13:50:50) 
Ben anlamadım şimdi. Haritada gösterecek ne olacak? İnsanlar girip fotoğraflara mı bakacak? Fotoğraf çek gönder kampanyası mı olur ulan? Bir amaca hizmet etmeli kampanya dediğin şey. Sonrasında gerekli yerlere şikayet/istek yapacaklar mı? Gelen cevabı paylaşabilecekler mi?
Facebook sayfaları vardı. Ankara'nın bugları vs. Fotoğrafları paylaşıyordu sonra da gerekli yerlere yazıyorlardı birlikte. Bu ona da imkan sunmuyor. Düzeldi fotoğrafları da geliyordu postun altına.

Eskişehir'de bir tane bile kaldırım göremezsiniz mesela. Ne olacak bütün şehrin fotoğrafı bu sitede olunca anlamadım.
  • nickini vermek istemeyen uye  (13.01.18 14:12:21) 
@nickini...

organizasyonla alakam yok ama başlığı ben açtım diye cevap vermeye çalışayım. Çok fazla bakmamıştım ama hakkında sayfasında yazdıklarına göre;

"Paylaşımları haritalayarak sorunun mekânsal görünürlüğünü artırmayı, farkındalık oluşturmayı, yerel aktörlere bu hususta inisiyatif alma çağrısı yapmayı amaçlıyor ve tüm kentlileri bu interaktif sürece davet ediyoruz."

Yani tam olarak ne yapacaklar bilmiyorum ama bizim düşündüğümüz gibi onlar da bunları düşünüyordur herhalde.
  • senolll  (13.01.18 15:45:34 ~ 15:45:48) 
eminim bi çok şehirde uygulaması vardır ama ben kullandığım bi şehirden bahsedicem. hollandada BuitenBeter diye bi uygulama var. aynı mantıkla çalışıyor ama içinde çöp, kasis, çukur, kaldırım, tabela vs belediyeyi ilgilendiren her şey var. aynı şekilde fotosunu çekip adres bilgisi ve açıklamayı giriyorsun, otomatik olarka dilekçeye çevrilip belediyeye gönderiliyor. belediye yasal olarak cevap vermek zorunda. ardından senle mail veya tel üzerinden iletişime geçiyorlar.


  • sttc  (13.01.18 16:37:45) 
Su uygulamaya bakinca para kazanirlar, kullaninca ne olacak gibi tepkiler veren arkadaslar eger katki verebilecekleri bir husus yoksa cevresini guzellestirmeye calisanlara golge etmesin. Proje guzel bir noktaya deginmis. Turkiye'de sehir yasaminin gelistirilmesi lazim.


  • dunal  (13.01.18 18:50:33) 
valla bence polisleri darlamak lazım. benim mesela arada aklıma geliyor polisi aramak sonra kesin bi işe yaramaz üstüne bi de polisin birinin dangalakça bi lafı sinirimi bozar diye uğraşmıyorum. kaldırımlara çıkmış arabalardan geçilmiyor ülkede.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (13.01.18 18:54:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.