[]

telefon değiştirince içinde kalanlar

merhaba teknoloji özürlü bir birey olarak ıphone6 telefonumu bi üst modeliyle değiştirmeye karar verdim. peki içindeki fotoğraflar, kişiler , mesajlar, notlar kısacası herşey taşınacak mı? ayrıca bir şey yapmama gerek var mı? simkartı çıkarınca bu telefonun içindekiler silinir mi kalır mı? çok basic bir soru olabilir ama çok vurmayın *_*




 
iphone özelinde bir farklılık var mıdır bilmem ama genel olarak yapılması gereken şey, telefondaki foto,videoların olduğu olduğu klasörü pc'ye atmak ve yeni telefon alındığında oraya taşımak.

Oyun, program verileri vs bunlar genelde kullanıcı hesabınız altında yedekleniyor ve yeni telefona geçtiğinizde ve aynı uygulamaları indirdiğinizde geri geliyor. Kişiler için de aynısı olsa gerek (apple olduğu için emin değilim). Ama mesajlar telefonda kalıyor.

Vurmadım
  • skooma  (13.01.18 10:20:20) 
Eski telefonu once iTunes ile bilgisayara yedekliyorsunuz. Sonra yeni telefonu iTunes uzerinden kurup aldiginiz yedegi yeni telefonunuza yukluyorsunuz, her sey oldugu gibi yeni telefona geciyor.

Sonra eski telefonun ayarlarina girip telefonu sifirliyorsunuz, icinde ne varsa siliniyor sifir telefon gibi oluyor.
  • crown  (13.01.18 10:36:54) 
Sifirlamayi unutmayin. Sim kart cikarinca hicbisey olmuyor.


  • insan kus misali  (13.01.18 12:39:48) 
Samsung için bir program var, iki telefona da yükleyip eskiden yeniye her şeyi aktarıyor. Duvar kağıtları ve her türlü ayar dahil.

Appleda da mutlaka vardır böyle birşey.
  • John Bloor  (13.01.18 13:28:36) 
bu aktarımı yapmak için iki seçenek var. ya bilgisayara yedekleyip yedeği diğer telefona yüklemek ya da icloud a yükleyip ordan almak. icloudda kapasite sınırı var, 5GB galiba. eğer foto vs varsa bu kapasite yetmeyebilir. bunu icloud yedeklemeyi açarak öğrenebilirsiniz. sığmazsa görürsünüz. bilgisayara yedeklemede ise limit yok ama şifrelemeyi aktif hale getirin ki kayıtlı şifreler (wifi, safari vs) aktarılsın. aksi halde aktarılmıyor.

ayrıca bu aktarımdan sonra her hesaba yeniden giriş yapmak gerekecek. gmail vs.

google authanticator kullanıyorsanız bunlar da siliniyor. o yüzden diğer telefon el altında bulunsun, yeni telefona bu hesapları yüklemek için eski telefona ihtiyaç olacak.
  • sttc  (13.01.18 16:40:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.