[]

Apple servis (hukukçu arkadaşlar özellikle bakabilirse)

Telefonumu apple'ın yetkili servisine verdim. Ürün hala garanti kapsamında. Ancak bana verdikleri cihaz kabul formundaki iki şart kafama takıldı:

1- ''parçalarına ayrılmış ve yetkisiz onarıma veya değişime tabi tutulmuş'' cihazlar garanti kapsamı dışındaymış. Cihazı sabah yetkili olmayan bir yere gösterdim ve açıp bana sorunu söyledi ancak onarım yapmadı. Onarım veya değişim olmadığından garanti kapsamı içindeyim hala değil mi?

2-''Garanti dışı servis işlemlerinde, onarım önerisi kabul edilmeyip, ürünün onarılmadan servisten alınması tercih edildiğinde teslim sırasında 120 TL tespit ücreti alınır.'' Bana bu şart biraz haksız gibi geldi, bu konuda bildirim falan yapılmadı bana. Tabii ben ilgili formu imzaladım (kabul ettiğimi beyan ettim).

Ne düşünüyorsunuz?

 
Zamanında ben de telefoncuya açtırtmıştım. Sonra servise verdim anlamadılar hiçbir şey. Çaktırma direkt size getirdim de sorarlarsa.


  • cloudybloody  (12.01.18 21:13:08) 
Apple mağazaları yetkili servis dışında açılan telefonları tespit edebiliyor. Delikanlı telefoncu iphone u görünce önce garanti süresini soruyor


  • ergonomi  (12.01.18 21:33:31) 
Telefonun üst kapağını çıkarttıktan sonra board u kaldirmak için sökülen videlardan birinin üzerini güvenlik bandı ile kapatımış oluyor. O bant yırtılır ve apple da daha önce telefonun tamir edildiğine dair bir servis kaydı yoksa telefonunuz garanti dışı kalıyor.

Hukuki açıdan servisle aranızda bir sözleşme yapılmış. Şartlarına uymak gerekir.
  • surfer  (12.01.18 23:17:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.