[]

Kişinin kendine verdiği değer ile dışardaki değerinin uyuşmaması

Merhaba,

Ben kendimi kültürlü,zeki- pek çevik olmayan, esprili, yalanı sevmeyen biri olarak görürüm. Herkes kendini öyle görür sanırım.

Ama reel dünyanın verdiği değerde farklılıklar hissediyorum.

Mesela, kadınlarla flört durumlarında hiç yalan söylemeden yaptıklarımı anlatıyorum (bir kaç üniversite, full yabancı dil, açılmış ama kapanmış birkaç startup) ve o anda acaip bir şekilde şüphe duymaya başlıyorlar söylediklerimden, sanırım daha önceki örneklenmeleri yalancı adamların çokluğu buna itiyor anlıyorum. Bir şey dediğimde anında şüpheyle soru soruyorlar. Açık açık yalan söyleyip söylemediğimi kontrol ediyorlar. Bundan çok rahatsız oluyorum.

örnek 2: benim arayıp sordugum fakat beni aramayan akrabalarım var. Neden bilmiyorum.

örnek 3:Aileme karşı bir (leverage) yani bir yaptırım gücüm yok. Ağlasam da sızlansam da aile ici iliskilerle olsun, maddi konularda olsun benim dediklerim olmuyor asla.

örnek 4: arkadaş çevrem kısıtlı, 2 tane cok iyi arkadaşım var her seyi konustugum, 3-4 tane ise normal arkadaşım var.


Bu durumlar beni düşündürüyor, acaba kendimi farklı mı görüyorum dış dünyadan? hareketlerim-davranışlarım benim düşündüğüm etkide değil mi? Bunu aşmak için ne yapılabilir?

Saygılar.

 
ornek 2: gercekten oyleyse sen de arama.
ornek 3: ne istiyorsun ki aileden? veya hangi kararlari onlara danisiyorsun? senin gercekten fikrini almalari gerekiyor mu?
ornek 4: bunda sorun yok.
  • baldur2  (12.01.18 15:30:23) 
İyi bir insan olduğunuzu ve karşılığında iyi bir muamele görmeniz gerektiğini düşünüyorsunuz ama maalesef bu pek önemli değil dünya açısından, insanlar karşılarındaki insanın karakterinden çok kendi karakterlerine göre hareket ederler. Kendinizi başkalarına göre değerlendirmekten vazgeçip nasıl en iyi hissediyorsanız öyle davranın.


  • whoosie  (12.01.18 15:43:18 ~ 15:43:43) 
Kadınlar güvenmiyorsa başkasında denesinler şanslarını. Sana bir şey kaybettirmez. Sadece tuhaf şeyler anlwtmadığından emin ol. En azından ilk etapta.

İki numara da aynı. Bunları seni değersiz yapmaz.

Üç no karışık bir konu.

No 4 ise, arkadaş edinmek için çok uğraşıyor musun ki ? 6 arkadaş fena rakam değil. 4 ü attırmakta fayda var. Yakın arkadaş edinmek zor bir şey.

Bunlar seni değersiz yapmaz bence.
  • EasyTiger  (12.01.18 16:03:00) 
arkadaşlar iyidir. arkadaşlarından dışarıdan nasıl göründüğün konusunda geribildirim istemeni öneririm. kaygıların yerinde mi yersiz mi bi fikir verir.


  • benim bir gizli bildiğim var  (12.01.18 18:41:07) 
Demek ki ortama sunduğun imajınla konuştuğun şeyler uyuşmuyor. Ben de mesela mahalle berberine giderim pijamayla eşofmanla falan, varoş bir mahallede oturuyorum. Adam her seferinde geldiğim arabama takar, "sen şimdi böyle mi bu arabalarla geziyorsun" falan diye sorular sorar. Adam yakıştıramıyor çünkü, vay amk bu parayı nasıl kazanıyor bu herif diyor. Çünkü o parayı kazanıp o arabaya binen insan eşofmanla gezmez adamın dünyasında. Berberle alakalı güzel saç kesmesi dışında bir şeyi siklemediğim için önemsemiyorum.

Ama kız arkadaşım böyle bi tripte olsa ciddi sıkıntı. Demek ki yaptığın işlerle imajını uyuşturman lazım + her şeyi de bombardıman gibi çat çat anlatmaman lazım. 1 senelik kız arkadaşım var, o bile mesela proje yarışmalarına falan katılıp son aşamada elendiğimi bilmez, gerek yok çünkü. Ben anlatmam o keşfetsin sorular sorarak. Bilgi kendini zaten gösterir, vitrine bir şey koymana gerek yok.
  • roket adam  (14.01.18 19:50:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.