[]

Balık Yağı - Tıkalı Kalp damarları

İlerlemiş tıkanıklıklarda tek biriken madde kolesterol değil bildiğim kadarıyla. Yani by-pass, stent takma dışında çözüm yok deniyor. Ama balık yağı kullanımının daralan kalp damarları üzerinde olumlu etkisi olduğunu duydum. Dedem için denemek istiyorum. Bu amaçla balık yağı kullanan varsa, piyasadaki balık yağlarından hangisini tavsiye edersiniz?




 
halihazır tıkalı damar besin takviyesiyle bir şeyler yapılabileceğini pek sanmıyorum. olsa olsa stent veya bypass yoluyla açılmış damarların yeniden tıkanmasını önleyebilir.

benim de hep hayalimdir damarları tıkalı olan kiiye lavabo aç modeli bir ilaç versinler damardan, ne var ne yok temizlesin, stente by-pass'a gerek kalmasın. ama bir yolu yok sanırım. ilaçla veya besinle.
  • kibritsuyu  (11.02.10 12:20:23) 
bu aşamada balık yağı çözüm olmaz, sürekli diyette kullanıldığında kanı sulandırıp kolestrolü düşürebilir. bir de balık yağı için hep kolestrol düşürücü ilaçlar veya kalp ilaçları alanlar kullanmasın deniyor o yüzden dikkatli alın.


  • joepiscopo  (11.02.10 13:53:45) 
bi şey diyemiycem, tek diyebileceğim bi tanıdığım kalp hastası ve doktor tavsiyesiyle yıllardır zorunlu olarak balık yağı kullanıyor.
ama kişiye özel uygulamalar olabilir.
geçmiş olsun.

bu arada yakın zamanda 85 yaşındaki dedeme kısa süre arayla aanjiyo yapıldı ve ikinci opesrasyonda da iki adet stent takıldı. balık yağı aklımıza gelmedi daha doğrusu kimse önermeyince biz de korktuğumnuz için şey yapmadık.
  • yinyang  (11.02.10 14:40:55 ~ 14:42:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.