[]

kahve önerisi?

starbucks'ın kahveleri kötü gelmeye başladı artık.

güzel, içerken gerçek kahve kokusu alabileceğimiz filtre kahve öneriniz var mıdır? internetten almalık ya da istanbul'dan direk gidip almalık da olur.

frenchpress'te yapıyorduk ama bi de dripper alayım diyorum. chemex falan baktım ama fiyatları aşırı uçuk geldi? hario v60 dripper iş görür mü? plastik olanı nispeten uygun fiyatta.

 
Kahve.com, kahvefabrikasi.com vs. buralardan seçip alabilirsiniz. Kahve.com'dan dün sipariş verdik, yarım saat sonra yola çıktı diye mail geldi, bugün elimizde olacak, çok seviyorum ben.

Drip için de Aliexpress'e bakabilirsiniz, Hario'ya o kadar para vermeye gerek yok bence. Bir de şu aralar Tchibo'da teleskobik drip varmış, silikon galiba, fiyatı da uygunmuş. Ona bakılabilir.
  • kobuzchu kiz  (12.01.18 10:22:20) 
benim anlamadığım bişey var.

şimdi kahve makinaları da yukardan damlatma usülü çalışıyor.

hani diyorum ucuzundan ufak bir kahve makinası alsan, french press ya da dripper zahmetinden kurtulurmusun?

düğmeye bas, 5 dakka sonra kahven hazır.

sonuçta yıkaması zahmetli.

suyu ölçüp koysan mesela, 1 kupa su koyarsan 1 kupa kahve yaparsın. öyle 8-10 fincanla işim yok diye de düşünme.
  • killerbee  (12.01.18 11:05:52 ~ 11:08:30) 
eminönünde kurukahveci mehmet efendi civarında ''nuri toplar'' var Türk kahvesini buradan alabilirsin(odun ateşinde kavrulur)..nuri toplar dükkanı solundayken 20 metre sonra saga dönen bi sokak var orada çuval çuval ülke ülke kahve bulabilirsin..cenneti burası kahvenin :)


  • bhdrydn  (12.01.18 11:31:46) 
probadorcolectiva önerebilirim sizlere farklı bir kahve deneyimi sunuyorlar. Taze kahve içmeye alışınca Starbucks kahvelerinin tadının ne kadar kötü olduğunu sizlere gösteren firmalardan biri.

Haftalık olarak kahvelerini kavuruyorlar. Taze bir şekilde kahvenizi içiyorsunuz.

İsterseniz kendiniz de gidip konuşarak alabilirsiniz kahvenizi çok faklı kahveleri var.
  • sudo su  (12.01.18 14:22:40) 
coffee department ve petra(gayrettepe merkez) kahve işini istanbul'da en iyi yapanlardan, hatta bana göre 1 ve 2. gidip derdini anlatırsan sana çekirdek de önerirler, teknik de, malzeme de.


  • Bruce  (12.01.18 15:00:40 ~ 15:02:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.