[]

Fotokopici mi ucuz, printer çıktısı mı ?

Mesela karşı komşunuzda bi' tane ''copy center'' açılmış olsun, en ucuzundan

ben google'a yazdım ankara için fotokopici sitesi en ucuzu olduğunu iddia edip 2,5 kuruş(0,025tl sanırım) olarak A4 siyah beyaz 6 kuruş (0,06tl) a4 renkli çıktı veriyorlarmış.

Evde basit ev tipi bir printerdan sadece kartuş v.s masrafı (kağıdı saymıyoruz, zaten normalde de gramajı farklı kağıtlar kullanıyorum) olarak bunlardan daha pahalıya mı gelir ?

Yani adamlar koca makinalarda çekiyorlar, illa onların ki daha ucuza gelir gibi hissediyorum, yanılıyor muyum ? acun bey ?

 
Toner daha ucuz kartuş daha phalıya gelir


  • neysene  (12.01.18 06:39:03) 
adamlar toner kullanıyor, senin lazer yazıcı alma ihtimalin yok.

normal mürekkepli printerların kartuşları pahalı, en ucuz printerin bile. doldurma kiti falan alsan yine pahalıya gelecek.

sen 1 top kağıt alıyorsun adamlar toptan aldığı için oda ucuza geliyor.
  • killerbee  (12.01.18 07:06:55) 
lazer yazıcıların muadil tonerleri 20tlye kadar bulunabiliyor. yazıcıyı da 300tlye alabilirsin. yazıcı yatırımını saymazsan 1000 sayfa yazan toner, kağıt hariç 2 kuruş yazma masrafı getirir. kağıt da şu an 4 kuruş. yani evde daha ucuza yazabilirsin özet olarak. yatırım maliyetini saymadım ama bir yazıcı bakımsız 10.000sf kesin yazar. o da 3 kuruş da yatırım maliyeti getirir.


  • prodeq  (12.01.18 07:14:42) 
pardon yanlış yazmışım. 2,5 kuruşla savaşamazsın. ancak o fiyat da gerçekçi değil. en ucuz kağıt toptan falan 6 liraya yok ama 6 liraya gelse bile 1,25 kuruş kağıda veriyor demektir. çift yönlü fiyatsa belki kurtarır.


  • prodeq  (12.01.18 07:17:13) 
Ben yıllardır bu sektörün içindeyim, 2,5 kuruşa nasıl çekebildiklerini hala anlayamıyorum.

Mesela ben renkli için kendi makinamı, siyah beyaz içinse kiralık makina kullanıyorum. Siyah beyazda kopya başı 2,5 kuruş + kdv kira ödüyorum. Bunun dışında hiçbir ücret yok. Toner, bakım, yedek parça vs. firmadan) Makina renkli gibi kendimin olsa toneri, drumı, sürekli parçası değişiyor arıza çıkarıyor yedek parçası servisi derken daha pahalıya geliyor, bunu da yaşadım.

Ayrıca @prodeq’in dediği gibi 2,5 kuruş gerçekçi bir fiyat değil. Burada da çok var 2,5 kuruşa çıktı alan yerler. Çok yakın bir arkadaşım bulunduğum yerde baskı işi yapıyor, 1 milyon liradan fazla yatırım yaptığı bir copy centerı var, makinaların tamamı kendisinin. Kendisiyle bu konu hakkında konuşmuştuk, 2,5 kuruşa baskı yapacağıma kafama sıkarım daha iyi demişti. Gerisini siz düşünün.

Sorunuzun cevabı ise; sağlam bir lazer yazıcı ve muadil tonerle aşağı yukarı aynı maliyeti alırsınız, ama çok fazla alıyorsanız makina ne kadar dayanır soru işareti.
  • captainimsi  (12.01.18 09:15:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.