[]

şikayet hakkım var mıdır?

başvuru yaptığım bir üniversiteden evrak göndermem istendi(UZEM YL) evrakı başvurudan 2 hafta kadar sonra gönderebildim yoğunluktan, çalışıyorum çünkü.
henüz başvurular bitmemiş olmasına rağmen aldığım yanıt "200 kontenjanımız var sizden önce 200 kişi evrak gönderip para ödedi boşa evrak göndermeyin değerlendirilmez"

"e bir sıralama yok mu? ortalama vs?"
"hayır yok."

bu beni inanılmaz derecede irite eden bir durum. yök onaylı diploma veren bir kurum sırf para veriyor diye belki de benden önce 200 ortalaması benden düşük kişiye kayıt hakkı tanıdı. öte yandan ülkenin eğitim sistemi için de tehdit niteliğinde bir konu.

bu durumu sizce cumhurbaşkanlığına elektronik olarak şikayet etme hakkım var mıdır yorumlarınızı almak isterim

 
bimer?


  • regardless of what they say  (11.01.18 19:04:06) 
uzaktan yüksek lisans zaten para toplama işi. sokaktan geçeni alıyorlar. bir şey çıkmaz


  • rosencruz  (11.01.18 19:08:27) 
İlk gelen 200 kişiyi almışlar gibi anlıyorum. Çoğu durumda daha istekli ve daha çok önemseyen kişiler süreci daha iyi takip edip erken kaydolacağı için yanlış bir yöntem gibi görünmüyor.


  • mikro patlama  (11.01.18 19:43:03) 
hey allahım bimer yazmış ya, bimer bile folloş oldu. bir ciddiyeti kalmadı sayenizde.
edit: bimer yazan arkadaş kinaye amaçlı yazmış. ben de özür dileyeyim. kinaye yaptıysa cuk oturmuş.

uzaktan eğitim yl'nin olayı bu zaten. çoğu zaman kim önce hallederse o kayıt olur. sıralama ortalama vs tabii ki yok. varsa da okul bunu kayıt öncesi ilan eder. misal ahmet yesevi üni veya kemerburgaz.

bu iki üniversite, açık açık kim önce gelirse o kaydolur diyor. geçen sene arkadaşım senin gibi evraklarını geç gönderdiği için kontenjana dahil olamadı. ama bu sene ne yaptık? onay maili gelir gelmez(evraklar zaten hazırdı) bir gün sonrasında postayla gönderdik. ve hop kaydımız alındı.

ama başka okul var mesela, yine uzaktan eğitim. o ilanında diyor ki "ben toplamda 20 kişi alıcam, not ortalamsına göre sıralarım".

yani mikro patlama +1.
  • mahone  (11.01.18 19:52:18 ~ 20:21:31) 
tek bir üniversiteye başvurmuyorum diğer tüm üniversitelerde ortalamaya göre sıralama yapılıyor hatta başvurduklarımdan biri Ales'in %10'unu hesaplıyor. o yüzden bu başvurduğum üniversitenin yaptığı şey bence adaletsizlik ve devletin buna göz yummaması gerekiyor.

+
istekle alakası olduğunu düşünmüyorum bu ilk gelen malı götürür anlayışı sitenin biyerinde yazmıyor. ben de amiyane tabirle yoğunluktan başını işten kaldıramayan bir adamım o yüzden bu bakış açısını doğru bulmuyorum ki süreç hala devam ediyordu
  • KidLazer  (12.01.18 09:21:58 ~ 16:25:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.