[]

Yeni Şirket Kurma Aşamasındaki Arkadaşınıza Tavsiyeler

Selam arkadaşlar.

Önümüzdeki hafta elektrik otomasyon sektöründe şirketimizi kuracağız aksilik olmazsa inşallah.

İş konusunda bolca tecrübemiz var fakat şirket yönetmek, esnaflık, muhasebe, insan yönetimi vs. vs. konularda hiç tecrübemiz yok.

Siz büyüklerimden veya tecrübeli arkadaşlardan tavsiye almak altın değerinde olacak benim için.

Şimdiden teşekkürler.

 
sektörde son zamanda batan firma cok fazla.
cek kabul ederken mutlaka bankadan onayini alin.
acik hesap oraninin %10'dan fazla olmamasina calisin.
stoklu calisacaksaniz, minimum stok düzeylerini iyi belirleyin.
işyerinde müşteri beklemektense, hedef müşterileriniz ile birebir gorusmeyi tercih edin.
yaninizda calisanlarin haklarini, maaslarini zamaninda ve tam verin.
müşterilerinize sunacaginiz cozumlerde veya onlarin taleplerinizi karsilamada, calisanlarinizdan da fikir alin. ama sadece fikir almis olmak için almayin. bulunduğunuz sektörde iyi yetişmiş bir eleman bulmak kolay değil. sigortalarini filan da tam odeyin.
"müşteri her zaman haklıdır" diye bir sey yoktur. inandıginiz doğrudan ayrilmayin ama uzlasmaci olmaktan da kacmayin. hiçbir konuyu kestirip atmayin.
esnek olun. ama bu esneklik personelinizin calisma saatlerinde veya onlara yapacaginiz ödemelerde olmasin.
müşterileriniz, en uygun urunu en hizli sekilde en uygun fiyata almak isteyecektir. buna yönelik alternatifler uretmekten yorulmayin.
herkese urun/hizmet satmak zorunda değilsiniz. kendinize bir hedef kitle belirleyin ve o kitleye, yukarida bahsettigim sekilde urunlerinizi/hizmetlerinizi satin.
sinirli olduğunuzda, kizgin olduğunuzda "karar" vermeyin.
herhangi bir talebe "hayir" demeden once mutlaka bir kez daha duşunun. o "an"da hayir dediğiniz bir proje size daha sonra cok pahaliya malolabilir.
verginizi zamaninda odeyin.
devlet desteklerini iyi arastirin ve değerlendirin. sektorunuze yönelik pek cok destek olabilir.
sektorunuz ile ilgili olarak mutlaka yurtdisi fuarlarina gidin (ornegin, dubai elektrik fuari, Hannover elektrik fuari, cin'deki canton elektrik fuari gibi.
5 yil sonraki hedefinizi yurtdisinda is yapmis olarak koyun ve buna yönelik calisin.

ve unutmayin ki calismak için yasamiyor, yasamak için calisiyoruz.

iyi yasamayi, dunyanin güzelliklerinden pay almayi her zaman on planda tutun.
  • for the record  (11.01.18 17:33:07) 
mümkün ise mi bilmiyorum sizin sektörü ama çekle senetle iş yapma. senet zaten sakız kağıdından farkı yok.

kimseye güvenme, arkadaşlık başka ticaret başka de aman ayıp olur fln diye düşünme.
  • habula  (11.01.18 20:42:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.