[]

Hatay dan gelen Zeytin -Acı

Zeytin neden acımsı tatta olur? Suda bekletiyorum ve o şekilde kavanozda saklıyorum. Başka var mı bilginiz veya önerebileceğiniz bir şey?
Teşekkürler



 
yeni hasattır muhtemelen. bundan 2 ay önce ben de öyle bir zeytine denk gelmiştim. nedenini sorduğumda daha yeni hasat olduğunu söylemişlerdi


  • silah taciri  (11.01.18 15:29:48) 
kesik atarsaniz daha cabuk atar acisini.


  • jimicik  (11.01.18 15:33:05) 
her gün suyunu değiştirmeyi deneyebilirsiniz, acısını öyle atıyor.


  • evde liyakat kalmamis  (11.01.18 15:43:39) 
yapılmamıştır. ağaçtan koptuğu gibi gelmiş olabilir mi? annem her gün 5 litrelik su şişesini çevirip duruyor.


  • blue eyes white dragon  (11.01.18 16:24:11) 
zeytin zaten acı olur. işlemle acısı alınıyor.
sizin zeytin ne halde ki?

  • herhaltibiliyoring  (11.01.18 16:39:00) 
siyah zeytin mi, yeşil zeytin mi?

siyahsa yeni mi toplanmış, olgunlaştırılmış mı?
siyah ve tazeyse çizik yapabilirsin ama olgunlaşmışsa çizik zeytini ziyan eder yapmayın.
olgunlaşmışsa bekledikçe tatlanır, suyunu süzün kaya tuzu ilave edin kavanoza. her gün çevirerek tuzun bütün zeytinlere değmesini sağlayın. Dibine su saldıkça suyu suzun.
bi seçeneğiniz de suda bırakıp tuz ilave etmek. o şekilde yaparsanız suyunu değiştirmeniz lazım. bu şekilde yaparsanız biraz lezzet kaybınız olur.

siyah ve ağaçtan toplandığı gibi geldiyse zeytin hiç yıkanmadan biraz tuz ilave edilirek kavanoza konur, hergün çevirerek bekletilir. zeytinler acı suyunu atar. su biriktikçe süzülür.

yeşilse; işlenmemiş mi, kırık veya çizik mi? yeşile işlem yapılmamışsa çabuk olsun istiyorsanız kırın, yavaş olsun ve uzun süre dayansın istiyorsanız çizin. suya koyun ve suyu değiştirin. suyunu değiştirdikçe tatlanır. aralıkları uzun tutarsanız geç tatlanır, kısa tutarsanız daha çabuk tatlanır.

yeşil zeytinler olunca salamurada saklayabilirsiniz.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (11.01.18 17:52:58 ~ 17:54:25) 
hataylı olduğum için söylemiyorum bizim zeytinler hep acı


  • regardless of what they say  (11.01.18 18:57:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.