[]

özledim diyen eski sevgili

sanıyorum bu kadarı herkesin başına gelmiştir; eski sevgili bu, alameti farikası durup dururken özlemek zaten.

ama bu seferkinin sıkıntısı "görüştüğü" birinin olması.
ayrılırken "dost kalalım" demiştik, nispeten uzun süreli bir ilişkiydi; baktık ki ilişkinin devamından beklenti ikimiz için aynı değil, olaysız dağıldık. akabinde çat diye mesaj attı ben biriyle görüşsem üzülür müsün diye, yok dedim bana ne bitti iş nasıl olsa, ne istiyorsan yap. koydu mu koydu ama bitti gitti yani, çok da uzatmadım zaten içimde de. fotoğraflar paylaşıldı sağda solda, reklamı yapıldı yani. sonra bu yazmaya devam etti normal, ki konuşuruz diyorduk zaten, ortak spesifik zevkler ve saire...
bir kere dedi buluşalım özledim, arkadaşça olmayan bir üslupla. sevgilin ne der bu işe dedim, bozuldu, sevgili demeyelim şuna dedi, bana bi daha böyle şeyler söyleme dedi. peki dedim ama konuşmaları hep kısa tutmaya çalışıyorum o günden beri, hoş bir durum değil.

bu en son 2 gün önce bi daha yazdı konuşma arasında özledim diye. unutamamış belli, ki söz konusu benim yani, TABİİ Kİ ÖYLE KOLAY UNUTAMAZ!
ama baktım hala çocukla fotoğrafları duruyor.
ben çocuğa ulaşıp söylesem mi sevgiline sahip çık diye şasjkdas.

ya bi de işin i sense much gavatlık in you kısmı var, galiba bu çocuğa benden bahsetmiş. ortak olduğumuz bir facebook grubunda paylaşımlarımı beğendi bikaç kez bu tip, ftw?!

kızı insan olarak çok seviyorum, üzmek istemiyorum, sevgilin varken bana bu tip şeyler söyleme diye ciddi konuşsam hem üzülür hem de benimle bir daha konuşmaz. benim için çok sorun değil, neredeyse tüm eski sevgilileriyle kanlı bıçaklı olarak ayrılan biri olarak ortada bir sorun olduğunu düşünüyorum zaten :D
ama kız üzülür yani, düşününce "takıldığı" biri için bir arkadaş kaybetmeyi istemeyebilir. ama arkadaşı gibi de davranmıyor. bir daha olmayacağını, benim kararlı olduğumu biliyor öbür yandan da.

napam?

 
Olmaz de geç.


  • kablelvuku  (11.01.18 10:07:40) 
Ama bunu bu hale getiren (sadece okuduğum kadarıyla anlıyorum ki) sen değilsin, o. Yani seni kaybederse bu senin değil onun suçu olur. Sen niye metresmiş gibi hissedesin ki? Madem unutamamış çok özlüyormuş, o zaman kimseyi üzmesin, vatandaştan ayrılsın sana dönsün mesela. Ama bu haller bana biraz güvenilmez görünüyor. Hiç hoş değil. Herkesi parmağında oynatma gibi bi hedefi falan mı var noluyo ki yani.


  • yaren  (11.01.18 10:07:58) 
Eğer eski kız arkadaşınızla tekrar barışma arzunuz varsa, başka kişilerle olan ilişkisini kopararak size bir adım atması halinde tekrar deneyebileceğinizi söyleyin.

Eğer eski kız arkadaşınızla tekrar barışma arzunuz yoksa, özellikle başkasıyla "takılıyor" dahi olsa sizi böyle bir arada kalmışlık durumunda bırakmasını doğru bulmadığınızı, her koşulda kendi kararınızın net olduğunu, dolayısıyla böyle konuşmalar yapmaktan rahat olmadığınızı söyleyin. (Pardon buna Türkçe'de ne deniyor bilemedim, "I'm not comfortable with..." kalıbını kastediyorum.) Gerekirse arkadaşlığınız zedelensin veya bitsin.

Eminim şahane bir insansınız ve sizi unutmak çok zordur ve o kızın kaybıdır, fakat herhalde en fazla on on beş sene ağlar, sonra yoluna devam eder. :) (Sarcasm yaptım burada, güzel oldu mu?)

İnsanların prensipleri bazı konularda "bulunduğun kabın şeklini alma" durumuna dönüşmemeli. Tabii ki her şey her zaman siyah veya beyaz değil ama bazı ahlaki değerler veya yaşamsal kararlar de nispeten sabittir bence.
  • sopiro  (11.01.18 10:16:53) 
Okumadım. Başından sav ve önüne bak.


  • i m cool with that  (11.01.18 10:31:26) 
hayırlısı olmuş, boşver.

www.google.com.tr
  • naksidil  (11.01.18 10:41:31) 
@yaren, evet bu hale getiren ben değilim, hatta aramız soğusun diye sevgili yapmadan önceki buluşma taleplerini de geçiştirmiştim. parmağında oynatma niyeti olan biri asla değil, kötü niyeti olmadığına neredeyse eminim. duygusal ve psikolojik olarak çok stabil bir insan değil sadece, içip içip duyguları çoşan insanlar gibi olabiliyor bazen bişey içmese de.

@sopiro, barışmak gibi bir arzum kesinlikle yok, arada bir kırgınlık olmadığı için ayrılmak zorunda değildik, yani barışacak olsam ayrılmazdım zaten. ama kararlı olmak konusunda haklısınız. aslında ayrılırken bu kararlılığı gerçekleştirdik, çok da zor olmamalı.

@acemi, ben söyledim böyle gitmiyor ayrılalım diye. bitirmeden 6-7 ay önce söyledim ilk defa, deneyelim biraz daha dedi, bu süreçte aslında aramızda olan ama onun görmek istemediği şeyleri görmesini sağladım, o da razı oldu sonradan.
  • Bruce  (11.01.18 10:48:13) 
Senin arkadaşlıktan başka bir beklentin var mı peki niye duygularını umursuyorsun? Çok iyi bir insan mısın?

Açıkça niyetinin arkadaşlıktan başkası olmadığını bildirdiysen, buna rağmen ısrar ediliyorsa konuşmayı da kes gitsin.

Diğer adama bir şey söyleme veya muhatap olma, kendi sorumluluğunu kendi bilsin.
  • idexo  (11.01.18 11:41:57) 
eski sevgilimle arkadaş kalalım demiştik geçen sene. baktım bi süre geçti, eski şeyler su yüzüne çıktı. bi daha konuşmak istemedim. kız tekrar sizden hoşlanmaya başlamış, ama siz aynı şeyleri hissetmiyorsanız, iletişimi sürdürmenizde hiçbi mantık yok bence.


  • nice tnetennba  (11.01.18 11:57:23) 
aslında bu noktada onun hayatında birinin olması, iletişimi devam ettirme kararında ikincil öneme sahip. aslolan senin aranızdaki konuşmayı ne şekilde korumayı düşündüğün ve tekrardan sevgili sıfatıyla hayatına dahil olmasını isteyip istemediğin. eğer birlikte olmak senin için bir seçenek değilse ve ona "hayatında biri var ama" gerekçesiyle bir açıklama yaparsan, bunu yanlış yorumlayabilir. "demek ki şimdikinden ayrılırsam Bruce ile bir şansım var" beklentisine de kapılabilir.

o yüzden ya konuşmayı özleme vurgusuna değinmeden devam ettirmeye çalış ya da onun hayatında birisi olduğu için değil, zaten aranızdakilerin bitmesi sebebiyle konunun özlemeye gelmemesi gerektiği yönündeki tavrını, net bir şekilde koy. şimdiki sevgiliyi konuya dahil etmemen gerektiğini düşünüyorum, işin sonu çok acayip yerlere çıkabilir.
  • treamorg  (11.01.18 12:06:24) 
Barışmak istemiyorsan kesinlikle görüşmemelisin.


  • iwasbornonamountainside  (11.01.18 17:51:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.