[]

çankaya belediyesi evlilik işleri

merhabalar,

yarın nikah günü almak için başvuru yapmayı planlıyorum fakat aklıma takılan bir soru oldu. başvuru için bazı kan testleri isteniyor. bu test sonuçları ne kadar zamanda çıkar? akdeniz anemisi testleri ile beraber diğer kan testleri de isteniyor. ben önce belediyeye gidip gün mü ayarlamalıyım? sonradan bu test sonuçlarını götürsem oluyor mu? yoksa test sonuçları eksiksiz bir şekilde mi başvurmalıyım? ilk nereye gitmeliyim? bir de ücreti hemen orada mı alıyorlar?

teşekkürler.

 
Ertesi gün sabahtan çıkıyor hocam.
Evinize en yakın AÇSM ya da Toplum Sağlığı merkezine saat 11:00'den önce nişanlınızla birlikte AÇ KARNINA gidin, ertesi sabah sonuçları alabilirsiniz.

  • norek  (11.01.18 01:14:58) 
peşin not: evleneli 4 sene oldu :) küçük bir ildeyim.
testleri sabah verip öğleden sonra aldık. evrakları eksiksiz istemişlerdi, sonra versek olmaz mı? yemedi bizde.
ücreti hemen alıyorlar.
  • pccopath  (11.01.18 01:17:30) 
önce gun alıyorsunuz. size istenen evrakların listesini ve varsa doldurulması gereken matbu formları veriyorlar. sonra evrak teslimine gidiyorsunuz ve seçtiğiniz gu n nikahı bekliyorsunuz...


  • balik kraker  (11.01.18 01:21:01) 
Test sonuçları çıkmadan başvurabiliyordunuz hatırladığım kadarıyla. Yani test olumsuz çıkarsa doktorun sizi bilgilendirmesi gerekiyor. Kurtuluş parkının karşısında arada bir yerde asm var orda yapılıyor testler. Hatırladığım kadarıyla biz önce teste başvurmuştuk.


  • curukturpkokusu  (11.01.18 02:15:10) 
@curukturpkokusu'nun cevabı doğru.

ilerde ihtiyacı olacak arkadaşlar için prosedürü yazıyorum:

- kurtuluş'ta boncuk sokak'ta aile sağlığı merkezi var. oraya çift olarak gidiyorsunuz.
- orada bazı formları doldurduktan sonra akdeniz anemisi ile alakalı bilgilendirme yapılıyor. burada 1 fotoğraf lazım oluyor.
- sonra kan veriyorsunuz. tahlil sonuçları 1 hafta sonra geliyor. fakat sonuçlar gelmeden belediyeye başvuru yapabilirsiniz. burada doldurduğunuz formlardan birine mühür vuruluyor, bunu belediyeye götürüyorsunuz. bu belge 6 ay geçerliymiş.
- başvuruyu vedat dalokay'da yapıyorsunuz. burada 4 adet fotoğraf gerekli. çiftler çankaya ikametgahlı ise otomatik olarak bütün formlar dolu olarak çıkıyor.
- ücreti hemen yatırmak zorunda değilsiniz. numara alıyorsunuz, düğünden 10-15 gün önceye kadar gidip yatırmak gerekiyor.
  • bellbane  (11.01.18 21:38:48 ~ 21:40:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.