[]

bitcoin ile kazanç sağlama yöntemleri

merhaba sevgili bitcoin uzmanları.

şu sıralar maddi açıdan çok sıkışık durumdayım ve yaklaşık 1 sene boyunca ayda 300 400 ek gelir elde etmem gerekiyor.

bitcoin piyasasına hiç girmedim. sık sık sözlükte sağda solda vs denk gelen yazıları okuyup yabancı kalmayacak derecede bilgim var ama kesinlikle yetersiz.

bankadan 3000 tl kredi çeksem bu bitcoin piyasasından aylık 300 400 gelir elde etmem mümkün müdür ve yöntemleri nelerdir? 300 400 gelir elde etmek isterken 3000 lirayı da kaybedip eldeki pirinçten olma riskimiz ne kadardır?

edit: yanlışlıkla duyuru olarak açmışım. soru tipine çevirdim.

 
Burty, pazarda limon satsan daha yararlı olur o 3000 ile.

Bu bir yabancı dil değil, yani öğrenirim, zamanla daha iyi olurum diye bir şey yok. Kırılma noktan orası işte.

kumar la bu. sıfır garanti.

not: işbu yazıyı yadan adam borsadaki parasını 2 ye katlamış daha sonra trx denen illet coine kaptırmıştır.
  • binder dandet  (10.01.18 14:28:14 ~ 14:29:37) 
Aylık %10 granti getiri olsaydı kimse bankaya para yatırmazdı.

Eldeki pirinçten olma riskiniz çok yüksek.
  • crown  (10.01.18 14:40:15) 
Git iddaa oyna, en azından futboldan bir şeyler anlıyorsundur diye düşünüyorum. Yada git online kumarhanelerde rulet falan çak. Yok yani kumar oynayacaksan en azından kaderin elinde olsun.


  • noluyo yaa  (10.01.18 14:45:32 ~ 14:46:31) 
Ben bunun saadet zincirinden nasil bir farki var cozemedim. Herkesin zengin oldugu bir sistem yok henuz dunyada.


  • baldur2  (10.01.18 14:45:50) 
arkadaşlar tabii ki bu piyasada "garanti kazanç sağlarım" modelinin olmayacağını ben de biliyorum. aranızda aylık en az bu kadar gelir elde eden var mı, yok mu? gelir elde edenler nasıl yapıyor bu işi diye soruyorum.

@noluyo yaa kredi çekip iddaa oynama fikri çok mantıklı :)

@baldur2 zengin olma peşinde değilim. günü kurtarmaya çalışıyorum.
  • burty  (10.01.18 15:25:05 ~ 15:26:54) 
Bitcoin devletlerin etkisinde olmayan bir borsadır, borsa ile ilgili değilseniz yada grafik okumayı bilmiyor iseniz iddaa’da süpriz takıma oynamak gibi kumardan öteye gitmez. Bir merkeze bağlı olmadığından sürekli getirecek diye bir durum söz konusu değil malesef.


  • Northern Mariner  (10.01.18 15:32:23) 
arkadaş bu kadar gerizeklı nasıl bir araya toplanmış ya.

biri kumardan farkı yok demiş,
diğeri iddaa oyna demiş,
diğeri saadet zincirinden ne farkı var demiş.

yemin ederim iflah olmaz adamlarsınız.

evet 3000 lira ile ayda 300-400 lira kazanabilirsin ancak bunun için çok ciddi vakit geçirmen gerekir bilgisayar başında. yeni çıkan coinleri takip etmen, piyasadaki dedikoduları bilmen ve trend analizi yapman gerekir.

bunları yapan herkes aylık belirli meblağ para kazanıyorlar. ben tercih etmiyorum çünkü bunu yapabilmek için kendi işimden feragat etmem gerekir.

bu arada dediğim gibi çok odaklanırsan ayda %30 gelir bile getirebilirsin.
ama doğru zamanda girmeyi, doğru zamanda çıkmayı ve coinlerin potansiyellerini iyi bilmen lazım.

xrp coini %500 değerleniyor, herkes gidip xrp alıyor en basitinden. ama %500 değerlenmiş coini almanın mantığı nedir ki? sonra düşüyor, panik olup satıyorlar, paralarının yarısı eriyor.

soğukkanlılık çok önemli. bilmek çok önemli.
  • tchuck  (10.01.18 15:54:00) 
Aylık o kadar kazanmıyorum çünkü yatırdığım para 1000 liradan az ama iyi günümdeyken günde portföyü %20 artırdığım oldu birkaç kez.

Bütün parayı bi coine yatırmak aptalca geliyor o yüzden seçici olmaya çalışıyorum ve parayı bölüştürüyorum. @binder dandet'in bahsettiği TRX'e dün 0.002 BTC koydum mesela artacak vs. dedikleri için ama %20 falan zararım var şu an. Ötekilerde de zararım var ama bekleyecek zamanım da var.

Ne kadar takip edebileceksin bilmiyorum da sürekli bir monitörde borsaya bakabiliyorsan ufak ufak kar-satış, düşünce alttan alıp tekrar satış şeklinde paranı yavaş yavaş artırabilirsin. Bu ara olduğu gibi BTC'nin ani aşağı kırılımlarına hazırlıklı olman ve doğru hamleleri (gerekirse %5-10 zararla USDT'ye geçmek gibi) yapman gerekiyor.

Daha önce bu işlere bulaşmadıysan ve şansın yaver gitmezse elbette elindeki parayı da eritebilirsin. Kimse sana bunun garantisini veremez. Geçen ay neredeyse bütün altcoinler yükselişteydi ama tekrar öyle bir karnaval ortamı olur mu, piyasa tepe takla mı gider bilinmez.
  • chicha  (10.01.18 16:23:44) 
sabırlı olur ve paranı güvenli coinlere bölüştürürsen kazanmamanın imkanı yok gibi geliyor bana. 1-2'sinden kaybetsem diğerlerinden kaybettiğimin fazlasını kazanıyorum. ve eğer sabırlı olur da satmazsam, değeri düşen coinlerim de bir süre sonra yükseliyor ve gene kazandırıyor. güvenli coini seçmek için de biraz piyasayı bilmek, biraz da şanslı olmak gerekiyor sanırım.

bu işe gireceksen şunu unutma, bir coinin değeri düşerken satılmaz, yükselirken alınmaz. kazandığın paranın azaldığını görüp panik olup "napıcaaam! :(" dediğin an paranı kaybedeceksin demektir. sakin olmak lazım ama insan pek sakin olamıyor tabi gözünün önünde birkaç saatte birkaç bin dolar erirken. ben o yüzden "düştü, patladı" falan gibi haberler duyunca özellikle hiç bakmıyorum. biliyorum ki bakarsam panik olup yanlış kararlar vereceğim. düşen coin de iyi bir coinse birkaç güne toparlıyor zaten.

ama kredi çekerek bu işi yapmak son yapacağın şey olsun. risk şu kadardır diyemem ama senin kaybetme riskin bana göre daha fazla. bu konudaki görüşüm şöyle;

- benim amacım biriktirdiğim parayı arttırmak olduğu için, yani oradan kazandığım paraya ihtiyacım olmadığı için, bir coine yatırdığım parayı hiç çekmiyorum, bekliyorum. bekleyince her türlü kazandırıyor. çünkü bir gün düşse, 2 gün sonra, bilemedin birkaç hafta sonra artıyor nasıl olsa. bir de cidden popüler ve artmasına kesin gözle bakılan coinler seçiyorum. böylece risk az (ama kazandığım para da çoğu al-sat yapana göre az) oluyor.

- senin amacın ise anında gelir elde etmek. o yüzden muhtemelen aldığın bir coini biraz artınca hemen al-sat yapacaksın. bu al-sat işi işte çok riskli. hem komisyonlar fazla, hem ani düşüşler çıkışlar çok oluyor, hem de piyasayı tam bilmiyorsun yanlış kararlar verebilirsin. bir de muhtemelen daha riskli coinlere yatıracaksın paranı, örneğin bir günde 4-5 katına çıkması beklenen coinlere falan. gerçekten yeni çıkmış ya da yeni duyulmuş coinler yakalarsan bir günde paranı birkaç katına çıkarabilirsin ama aynı zamanda bir o kadar da kaybedebilirsin. cidden hiç belli olmuyor. ve yeni bir coin çok düştüyse beklesen bile bir daha çıkması zor.

havadan coin veren sistemler var. onları araştır bence. örneğin airdrop diye aratabilirsin. ben eylül ayından beri airdroplardan birkaç bin dolar kazandım. hem de sadece form doldurup twitter'ımda birkaç şey paylaşıp falan.

airdrop haricinde gene böyle havadan para kazandıran başka sistemler de çıkacaktır ya da vardır diye düşünüyorum. geçenlerde bitcofarm diye bir şey gördüm mesela. reklam izleyerek, paylaşım yaparak falan karşılığında bitcoin veriyor. böyle şeyler yakalarsan hiç kredi çekmeden iyi kazanç sağlayabilirsin. olmaz deme, airdrop sistemi de ilk popüler olduğunda millet "oradan bişay çıkmaz" diyordu ama dünyayı kazandırdı. internette, bitcointalk'ta falan araştır ve gördüğün her değişik sisteme başvur bence. çünkü her gün yeni bir şey çıkıyor, bu çok tutar dediğin hiç tutmuyor, bundan bi halt olmaz dediğin binlerce dolar kazandırabiliyor.
  • istanbul kanatlarimin altinda  (10.01.18 16:45:49) 
1- kredi çekme
2- çekeceksen bile kendine ne için gerekiyorsa o iş için kullan
3- hiç girmediğin piyasaya böyle atlama. Evet ben 7 aydır bu işin içindeyim ve arkadaşlar yukarıda ayda %30 kazanç falan demişler ya bunlar güldürüyor artık. Bu piyasada günde %50 de kazanabilirsin günde paranı 1/10'una da düşürebilirsin.

4- Evet birileri heyecan yapıp (senin gibi kredi çektiği paraları kaybetmekten korkup) satıyor o parayı büyükler yiyor. Kaybedersin.

Kaybetmekten korkmayacağın bir birikimin olsa gir, 1000 lira yatırırsın yarın 600 lira olur sonraki gün 1500 olur korkmazsın devam edersin. Ama sen 3000 çektin yatırdın, stop loss koya koya 2000'e erittin, sonra aa siktir et diyip çıkacaksın ve 1000 lirayı birileri yemiş olacak.

Not: aylık 300 lira kazanılır, benim günde 300-500 'dolar' kazandığım oldu-oluyor lakin öyle korkacağın parayla yapılaca iş değil. "500 dolarım var 0 olsa umrumda değil" diyorsan gir. Bu şekilde para gerekiyorsa kaç. Kredi çekme.

not2: illa bakacaksan, mesela coinmarketcal.com a girip incelemen lazım. Nolunca ne artıyor, ne neden azalıyor? Mesela "bilmemne coin'in hard forku varmış" denince önceden alanlar neden fork gelmeden satıyor, o para neden yükseliyor? BUnları bilmen incelemen lazım. diğer insanların psikolojilerini az çok çözmüş olman lazım. Bunlar da içeride zaman geçirmeni gerektiriyor, bol bol okuyup izleyip önce küçük bir parayla deneyip kaybedip sonra daha büyük para koymanı gerektiriyor. Öyle herkesin dediği gibi "para koyuyorsun sonra herkes kazanıyor piyuu" değil bu olay. Çok ciddi kaybedenler kesinlikle var.
  • rodriguez2  (10.01.18 17:00:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.