[]

Laptop fanını temizlemek için hava spreyi...

Evet sonunda kanaat getirdim Notebook Hardware Control'da cpu sıcaklığı 87 dereceyi görünce ve fan uçak motoru gibi coşunca almanın gerekliliğine...Lakin Ankara'da nerde bulunur, ne kadar ucuza bulunur? Bir de nasıl tatbik edeceğim anlatırsanız mesut olurum ekşi duyurunun uluları :)




 
elektrik süpürgesiyle çek.


  • fundamental  (11.02.10 00:47:14) 
elektrik süpürgesi direk işe yarıyor, ona ek olarak;

(bkz: termal macun)
  • esenboga  (11.02.10 00:49:12 ~ 00:49:33) 
ne gerek var ki bunlara, aç laptopun içini. sonra bi güzel sil süpür. güzelce kolanyalı mendille de sildikten sonra mis gibi olur. her yıl yaparım şahsen. ilaç gibidir.


  • copy paste  (11.02.10 01:57:07) 
evet çok mantıklı laptopun içini açmak. garantiyi falan siktiret zaten. bin tane söküp takcaın vidayıda. elinde kalma ihtimali olan anakartıda.


  • rereroro  (11.02.10 02:44:56) 
Hava spreyi Ankara'da nereden bulunur bilmiyorum ama şahsi kanaatim, elektrik süpürgesinden çok daha etkili olduğu yönünde. Elektrik süpürgesi fana ve fanın kasasının kenarlarına yapışmış, sertleşmiş tozları çıkarma konusunda pek başarısız. Hava spreyi bu konuda kesinlikle çok daha etkili. Nemli bezle, kulak çubuğuyla falan da temizlemek mümkün tabi ama fana baskı yapıp zarar vermek ya da anakarta sıvı bulaştırmak söz konusu.

Uygulama yaparken kısa kısa hava püskürtmek gerekiyor, sprey kutusunun aşırı soğumasını engellemek için uzun süreli püskürtmeyin. Bu konuda youtube'da cleaning computer with dustbuster, pressure air gibi aramalar yaparak çok ayrıntılı videolara da ulaşmak mümkün. Termal macun uygulaması görmek için de applying thermal paste, thermal compund aramaları yapabilirsiniz.

Genelde laptopların fanlarına erişim birkaç vidayla sağlanıyor. Bugün bir Acer Aspire 5002 açtım mesela 3 vida sökerek fan ve soğutucunun (heatsink) olduğu bölüme ulaştım. Fanı daha iyi temizlemek için 4 vida daha sökerek fan assembly kapağını açtım ve kenarda birikmiş tozları da temizledim. Fanı yerinden sökmek, sonra soğutucuyu ve işlemciyi söküp termal macunu yenilemek tahmin edebileceğiniz gibi daha fazla vida ve zahmet demek. Ama sadece fanı temizlemek çok zor bir iş değil. Bilgisayarınız için spesifik kasa sökme yönergeleri içın de Google'a başvurabilirsiniz.
  • arche  (11.02.10 06:00:50) 
buyuk ihtimalle office superstore'larda falan bulunur bu. tunali'ya gittigin zaman kebap 49'un hemen yaninda var bi tane office. oraya bakabilirsin.


  • osuruklu  (11.02.10 13:55:48) 
Sağ olun arkadaşlar elektrik süpürgesiyle biraz zor görünüyor.Laptop hp pavilion dv5000 serisinden öyle ki fana ulaşmak için altta ne kadar vida varsa sökmem lazım, gerçi garantisi biteli 2 sene oldu ama yine de hassas meret. O yüzden şu spreyi bulmak en iyisi.


  • poyrass  (11.02.10 14:40:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.