[]

Bu şirket ne yapmak, nereye varmak istemektedir ?

Merhaba biraz uzun olabilir kusura bakmayın,

Üç hafta önce bir şirkette işe başvurdum. Üretim planlama üzerine bir eleman ihtiyacı var. İlk yıl staj yapılıyor sonra da işe başlıyorsun. ama maaşı dolgun, yani staj denince aklınıza gelen sömürülerden olmasın.
Enteresan bir iş görüşmesi oldu, aniden enteresan sorular soran bir HR vardı karşımda (7nin %20si kaç eder falan gibi, ya da önüme bir tır kasası resmi ve belirli ebatları olan paletler vardı bunlardan en fazla kaç adet yükleme yapabiliriz, bize en uygun yöntemi anlatın vb. sorular, bu arada görüşme 3 saate yakın sürdü.)

Her neyse, ilk görüşmeden sonra muhtelemen elemeler oldu ve ertesi hafta tekrar çağrıldım. Bu sefer iki kişiydik. İkimizi de ayrı odalara aldılar excel testi ve bir dünya test yapıldı (yaklaşık 3 saat). Pazartesi sizleri bilgilendireceğiz dediler ve bugün gelen telefon; Salı günü beni Çarşamba günü de diğer adayı çağırıyorlar. Fabrika da 1 gün çalışmamızı gözlemlemek istiyorlar (?) İlk günden ne yapılabilirse (!)

Ben hayatımda böyle bir yöntemle işe alımı hiç görmedim, bu şirketin amacı nedir?
Çünkü artık yılma noktasına geldim. almıyorsanız net söyleyin haksız mıyım?

 
ince eleyip sık dokumalarında bir sorun yok ama gören de atom altı parçacık mühendisi seçiyorlar sanır.

ara sor, 1 günlük çalışmamızı sigorta kapsamında mı gerçekleştireceğiz yoksa kaçak işçi mi çalıştırıyorsunuz de; bakalım ne diyecekler akşlsdas.
  • Bruce  (08.01.18 17:07:20) 
hahaha , çok güzel cevapmış, yarın işe başlamadan sormak istiyorum bunu


  • kahramanikarus  (08.01.18 17:08:14) 
Bruce'un dediğini Türkiye şartlarında yapmanızı tavsiye etmem, şu an yüzde 50 görünen işe giriş şansınızı 0a indirirsiniz :) salı günü gittiğinizde aktif gözlem yapın, aptalca olmayan sorular sorarak işle ilgili alakanızı ve kapasitenizi gösterin. bence almayacaklar gibi görünmüyor, alacaklar gibi görünüyor. yılacak bir şey yok, bol şans.


  • evde liyakat kalmamis  (08.01.18 17:16:53) 
sağduyulu arkadaşlar olması gerekeni söylemiş tabii, onları dinlemen yararına olur.
oldu ki dediğimi sordun, ne diyosun sen derlerse "ben de çalışacağım yer konusunda en az sizin gösterdiğiniz kadar titizlik gösteriyorum. emek hırsızlığı yapan bir iş yerinde çalışmayı eminim siz de istemezdiniz" dersin *-*

  • Bruce  (08.01.18 17:18:59 ~ 17:25:14) 
Endüstri mühendisisiniz sanırım. Sorulan soruları gayet mantıklı buldum. @Bruce farklı bir alandan herhalde. Üretim planlamada staj yaptım. Elimde kronometreyle dört saat makinelerin belirli işlem sürelerini ölçmüştüm. Planlamada bu tip olaylar oluyor. Çok şaşırmamak gerek. Yapacağınız işi görün diye öyle yapıyorlar.


  • dissendium  (08.01.18 17:20:07) 
@dissendium, "gel bigün bakalım yapabiliyon mu" teklifinin çalışma alanıyla alakası yok pek, şark kurnazlığı denir buna, hele ki işçinin sigortası yapılmıyorsa. sözleşmelerde deneme süreleri olur, beğenmezsen çıkartırsın. ayrıca o kadar görüşmeden kişinin bu işi yapıp yapamayacağına kanaat getirilmelidir ideal şartlarda. soruların içeriği önemli değil, uygulanış şeklinde uygunsuzluk var.


  • Bruce  (08.01.18 17:30:37 ~ 17:30:47) 
@Bruce, ben onu "atom altı parçacık mühendisi" ifadesi için dedim. Yapılan testler gördüğüm kadarıyla gerçekten iş ile ilgili. Bu tip soruların hepsi belki de her gün karşısına çıkacak. Deneme süresi konusunda haklısın. Birini bir gün bile olsa bedava çalıştırmak hoş değil. Ama bu olay aday için de avantajlı. Aday ilk günden o işte çalışmak istemeyebilir.


  • dissendium  (08.01.18 17:38:31) 
o kadar ciddi bir firmanın sizi sigorta girişi yapmadan fabrikaya sokacağını sanmıyorum. çok çok büyük bir risk bu. bu riski almazalar. muhtemelen sigorta girişinizi yapıp denerler.


  • tukenmez adam  (08.01.18 18:52:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.