[]

Akilli telefondan uzaklasmak icin iphone 4s

Elimde motorola'nin catir catir calisan, 5000 mah pillik harika bir fiyat/performans telefonu var.

Senelerdir akilli telefon kullanmaktan ve yari muptelasi olan biri olmaktan fena halde yorulmus biriyim. Tek bir bildirime dshi tahammulum kalmadi. Akilli telefon kullanmak istemiyorum.

Ama bazen cok hayati anlarda google, mail, fotoğraf ve bazen de whatsapp lazim oluyor. Sirf bu yüzden eski nesil telefonlara gecmeye cesaretim yok.

İnamilmaz temiz, 32 gb'lik bir 4s buldum. 300 tl fiyati var. Diyorum ki, tasarimjna asik oldugum bu telefonu alayim, akilsiz telefon gibi kullanayim. Gorisme ve sms icin yeter.

Bahsettigim hayati durumlarda da en azindan "keske" dedirtmeyecek, o an kasarak da olsa, yavas da olsa isimi görecek bir telefon olmus olur.

Biliyorum 4s artik yaşayan bir olu. Ben de bu yavasligi sayesinde bezip, sosyal medya vs kullanmamayı basaracagim. Acil durumlarda da iyi kotu o anki isimi de göreceğim.

Sorum aslinda su: 4s alinir mi alinmaz midan ziyade, cizdigim yol dogru mu? Yoksa olu yatirim mi? Bir süreliğine mevcut telefonumu da satmayi dusunmuyorum ki, pisman olursam geri döneyim.

 
bence mantıklı. dediğin gibi 45 dakikada açar programları. akıllı telefondan soğutur. iş de görür ama. beklersen acil işlerde işe yarar


  • Delay Fuze  (08.01.18 00:53:09) 
ben ikinci telefon olarak 4s kullanıyorum, açılın.

6 yıllık bir 4s elimdeki. aklınıza gelebilecek bütün sosyal medyayı da çatır çatır açıyor, internette de sörf yaptırıyor. ben daha hiçbir kasma görmedim. 1500 liralık android telefonum 4-5 ay oldu sadece sosyal medya olduğu halde ara ara kasıyor.

4s yavaşladı ama sizdeki hangi sürüm ona bakmak lazım. benimki son sürüm, bunu kasıtlı yavaşlattıklarını itiraf ettiler zaten. şansınıza ios 7 falansa kasmadan da kullanma şansınız var ama ios 7'de whatsapp falan yok bildiğim kadarıyla. zaten siz de onu istemiyorsunuz.

bi yolunu bulursanız ios 6'ya geri döndürün. bunun bi yolu var, jailbreak falan ile. yani uğraştırıcı da olsa yapan birileri mutlaka çıkar. ios 6'ya dönerseniz youtube dahil hiçbir uygulamayı açamazsınız. sms ve konuşma olur, telefon da hızlı olur, müthiş olur.

ama dediğim gibi, bezdirecek bi yavaşlığı yok. kendinize hakim olamayıp yüklerseniz orta segment android'den farksız bi deneyim olur uygulama içinde, ekran hariç. bi de açarken çok az daha uzun beklersiniz. o zaman gidip siz iphone 3g falan bakın. isteseniz de yükleyemezsiniz onlara.
  • mehmed resad  (08.01.18 00:57:19 ~ 00:58:20) 
Lazim olurlarsa diye yuklu dursunlar aslinda temel uygulamalar. Cunku belki whatsapp bile lazim olabilir.

Lanet olsun bagimliliklarimiza :)
  • deveyi diken adamin ta kendisi  (08.01.18 00:59:35) 
Ben bu tarz seylerden hic sonuc alamadim kendi adima :)


  • The_Lollok  (08.01.18 01:02:03) 
Bence gereksiz zira bendeki 4s, aramaları açarken kaydırma yaptığım zaman bile bir 3-4 saniye bekliyor. alo diyorken henüz arama açılmıyor; telefona bakıyorum kalıyor öyle ışık görmüş tavşan gibi, ancak o sırada karşı taraf 3 kere alo demiş oluyor. 5-6 saniye alo alo ile geçiyor yani.

ios 8 yüklü kendisi.

(sosyal medya zımbırtıları yüklü değil cihazımda)
  • inannas jofn  (08.01.18 02:05:17) 
kafada bitirmediysen tost makinesinden bile bir yolunu bulup bağlanırsın sosyal ağlara.
o yüzden, önce varsa hesaplarına kapat ve kendini kitaba, filme vs. bir şeylere ver. yoksa bu iş ilk başta dediğime döner.

  • bir sevgi faresi jamal  (08.01.18 05:12:11 ~ 05:12:41) 
geçen kış se modele geçerek 32gb 4s'ini bir arkadaşına hediye etmiş biri olarak hatırladığım kadarıyla telefon canavar gibi çalışıyordu ki arkadaş hala kullanmakta. telefonu övmüyorum tabi de demek istediğim bir arkadaşın da dediği gibi kafanda bitmediyse kendini bu şekilde engellemeye çalışmak sadece sinir harbine yol açabilir. casio'nun telefon modellerine veya blackberry tarzı telefonlara da bakabilirsin.


  • idris amil zula  (08.01.18 09:43:01) 
bir sevgi faresi jamal +1

istemediğin uygulamaları telden kaldır acil lazım olursa tekrar kur.
  • merhum  (08.01.18 09:50:32 ~ 09:51:46) 
elindekinden facebook vs. uygulamaları sil.
google account kurma
whatsapp i kur kaldir google accountu
gmail vs. hep tarayıcıdan eriş
problem solved.
  • kingcyrax  (08.01.18 15:17:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.